Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynovy sloupek - na pozemku sousedu

Od: honza1 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
před rokem jsme koupili barák - novostavba. Plynový sloupek máme na pozemku sousedů. Těm to nyní začalo vadit.
Má prodávající - realitka povinnost, v případě že podáme třeba reklamaci na to, aby sloupek na jeho náklady dal na náš pozemek? Nebo žádná reklamace možná není?
Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

A proč by to realitka měla dělat *sok*? Jaká reklamace? O sloupku jste nevěděli když jste dům kupovali? Dům jste koupili tak, jak je. Je Váš, i s tím sloupkem u sousedů. Takže je to Váš problém.

riva
hodnocení

7x

Lepší je mít takové věci na svém pozemku. Možnosti jsou dvě -

1. soused vám odprodá pozemek se sloupkem (a vy jemu třeba jiný kousek, který se mu hodí),

2. nebo se sloupek na vaše náklady přesune.

My měli obdobně na sousedově pozemku žumpu a ten kousek jsme si odkoupili. Samozřejmě to předpokládá normální vztahy mezi sousedy, jak dojde na naschvály, tak trpí oba.

spu
hodnocení

3x

Tak já bych si to bez řečí nechal přeložit na vlastní náklady. Je to přeci moje, ne? Není nad dobré sousedské vztahy.

hodnocení

1x
Proč reklamace? Jedině tak na sebe. Nebo jste při prodeji nevěděli, že je sloupek u sousedů?
V podstatě jsou dvě možnosti. Jednodušší, od sousedů ten kousek koupit. Složitější a dražší, nechat přeložit k sobě.
Vše samozřejmě za svoje.

Je pravda, že reklamace by byla asi dost problematická. Na druhou stranu realitka za prodej či koupi dostává zaplaceno a podle mne by kupující měl být na danou skutečnost upozorněn - od toho je realitka "profík" aby si takovéto věci všimla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]