Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava,nebo výměna převodovky akuvrtačky

Od: ludekbystricky odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,měl bych prosím dotaz,má někdo zkušenost s opravou převodovky akuvrtačky?Nebo je to neopravitelné?

Jedná se konkrétně o aku Makita,Metabo a Ryobi.Případně kde se dá sehnat použitá převodovka.Děkuji.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Nevyplatí se to, jestli je někdo vyhodil do sběrného dvora bez akumulátoru, bez nabíječky. A stejně budou opotrebovaný.
Vlastně si vzpomínám, že s nima Ukrajinci na stavbách michali lepidlo a jiný těžký věci, takže můžou Bejt načatý i motory, uhlíky...
NEVYPLATÍ SE TO

jawacek350
hodnocení

2x

A pana Googla neznáte? Zadal jsem: Převodovka do nářadí makita a hned mi vyjely různé odkazy a obrázky s převodovkami do akuvrtaček. Tak hledejte přeci. Ani typ jste neuvedl... Servisy nářadí jak záruční tak pozáruční určitě díly budou mít. Pak jedině ještě koupit bazarovou akuvrtačku ovšem s nejistým náběhem...

ludekbystricky
hodnocení

Děkuji,pana Googla samozřejmě znám a jsem ho i vyzkoušel.Spíše se mi jedná o to zda to někdo zkusil rozebrat a opět složit,nebo je lepší vyměnit.

hodnocení

2x

Vysledny efekt nebude zodpovedat cene. Ak viete zadarmo alebo velmi lacno zohnat prevodovku, potom sa s tym mozete pohrat, inak nastane efekt znamy aj u domacich spotrebicov : mixer stoji 100 eur, nahradne diely 50 ...

Este otazka : vase hobby je zbierat vyhodene veci a skusit ich opravit? Uz ste tu mali viac podobnych otazok ...

ludekbystricky
hodnocení

Zdravím,přesně tak jsem to myslel,samozřjmě,že bych dokázal koupit a vyměnit novou.Jenže problém je jak jste uvedl je cena.A ano,sem tam se ke mně něco dostane a myslím si,že pokud je možná levná oprava je škoda to vyhodit.Hodně takových věcí se podařilo opravit,většinou jsou to přívodní kabely,spálené pojistky apod.Spoustu takových věcí již používám a nejedná se vždy jen o nářadí.Děkuji za reakci.

hodnocení

2x
Může nám tazatel sdělit, jakou práci s aku nářadím dělá? Protože s rozbitou převodovkou u kvalitních značek jsem se nesetkal.
Třeba mu poradíme řešení jiné.
Jinak výměna prevodovky je jednoduchá věc.
ludekbystricky
hodnocení

Zdravím,uvedené akuvrtačky byly vyhozené ve sběrném dvoře,všechny mají špatnou převodovku.Takže co s tím kdo dělal nevím.Jak jsem již uvedl,vyměnit kus za kus není opravdu nic složitého.Problém je zda se to vyplatí,proto můj dotaz.

jawacek350

Ahaa, tak to jste měl napsát dřív, že chcete repasovat staré nalezené spotřebiče. To pak jste stejného myšlení jako já. Také rád spravuji a nevyhazuji. :) Pokud by bylo rozbité pouze něco v převodovce, třeba pouzdro, tak to se dá vytočit na soustruhu, pokud máte někoho známého. Sjetá ozubená kola jsou horší, ale zkusit by se dal 3D tisk. Jejich trvanlivost je ale otázkou. Motorky koupíte levněji z Číny třeba z Alíka.

Jawacek
Rikam,ze s nima Ukrajinci na stavbach michsli tezka lepidla, ty stroje zazily bidu, chapes? Jsou opotrebeny ;)
jawacek350

Já to chápu, ale otázka je, co je poškozené konkrétně a jak moc je to poškozené a jestli je možnost to spravit.

hodnocení

2x

Opravol jsem např. obyčejnou parkside. Není to kosmická technologie, ale někdy by člověk potřeboval víc ruk a prstů, aby to vše nastrkal zpět. A každou fázi fotit, aby věděl, kde co bylo, připadně značit původní polohy dílů.

Pokud jich máte víc vyhozených, no tak je prostě rozdělejte. Pravděpodobně na nich bude odejitý ten samý díl, ale třeba taky ne, a pak třeba ze dvou jednu složíte.

krtek6
hodnocení

0x

U noname značek tě pošlou k šípku, protože nemasjí náhradní díly...u velkých značek ti to opraví specializované firmy

aaa
hodnocení

0x

Já doma jednu mám, je u toho spálený rotor nebo stator. Ale nevyplatí se mi to někam posílat. Opravy jsou drahý. Tak že je na vyhození. S tím to i kupuji.

ludekbystricky
hodnocení

Zdravím,děkuji za reakci,máte doma prosím jednu co?Akuvrtačku?Byl by jste ochoten ji poslat?Děkuji.Tenhle vzkaz je pro aaa.

aaa

ludekbystricky - mám doma akuvrtačku Makita 6270, ale baterie jsou kaput. Stejně tak rotor nebo stator. Točila se pomalu a kouřilo se z toho a pak prsklo z ní a už nejde spustit. Je tedy kompletní i s převodovkou. Jen ta akuvrtačka. Mám ještě jednu Makitu 6271, ale ta ještě jede, i když již mám jen jednu baterku do a pak jde na vyhození taky. Nemá cenu do toho nic kupovat, náhradní díly jsou do toho drahý. Ale jak jsem psal, ta jede zatím dál. Asi se mnou dožije. Již toho moc nedělám. Jinak to jsou držáky, pokud se to nehuntuje.

jawacek350

Tak přesně tuhle Makitu mám doma a jakmile odešly baterie, uvažoval jsem, co s ní. Vyhodit mi ji bylo líto, tak chvíli ležela ve skříni a pak se zrodil nápad sehnat bazarové málo jeté Li-ion akumuátory 12V řady z Lidlu od Parksidu (+ nabíječku), vše zabudovat do do původních obalů a mašinka šlape jak za mlada a ještě má větší výdrž. :)

ludekbystricky
hodnocení

Zdravím,pro aaa,byl by jste ochoten tu spálenou akuvrtačku poslat?Děkuji.

aaa

ludekbystricky - klidně ji pošlu, je mi na nic, jak jsem psal. Opravovat nehodlám. Za to mám novou a bez práce. Jen nemám adresu- moje - jarda18462@centrum.cz

ludekbystricky
hodnocení

Zdravím,pro aaa,poslal jsem na email adresu.Děkuji.

aaa

Jo zaregistroval jsem. Pošlu to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]