Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedé si stěžují na mého psa

Od: adelaide odpovědí: 35 změna:
Zdravím,
Nastala u nás prekérní situace. 5 let bydlíme teď už v našem bytě se psem pitbullem -12 let. Po dobu našeho bydlení si nikdy na našeho psa nikdo nestěžoval. Před dvěma lety se nám narodilo dítě stejně jako sousedům nad námi. Přistěhovali se naproti nám i noví sousedi a ty mají též hned několik dětí a psa. Ten náš nějakou dobu na toho jejich dost často reagoval doslova štěkaly na sebe přes zeď, pak se vše ustálilo. Náš pes přirozeně občas zaštěká když slyší zvuk, který se mu nelíbí ať už z televize z chodby či z ulice. Vždy se ale jedná jen krátký štěkot třeba 5 sekund než ho okřiknu ať je ticho. Za celý den se tak děje max 3x a třeba jednou za den zavyje když si s dcerou hraje nebo já s ním. Sousedům nad námi se před 2 měsíci narodilo další dítě a teď nám přišla sms kde si stěžují že náš pes neustálým vytím a štěkáním což je slyšet v celém bloku budí jejich děti ať s tím něco uděláme a že když na nás někdo zazvoní tak štěká na ten zvonek. Na sms jsme nereagovali přišlo nám to směšné, jelikož jsem ba rodičáku doma tak vím, jak se pes chová a neustále to opravdu není. Dnes večer nás osobně přišel soused navštívit a zeptat se zda s tím něco děláme s tím štěkotem a vytím. Manžel se mu vysmál, on nám začal vyhrožovat veterinární správou a taky z něj vypadlo, že moc dobře ví že s ním nechodíme/chodíme ven a kdy chodíme ven my protože pak ten pes vyje….
Už jednou na nás kdosi podal stížnost na veterinu že psa nevenčíme a týráme ho. Inspektorka u nás byla a říkala že nás pes určitě nevypadá na týraného ba naopak je velmi přátelský přítulný a na svůj věk vitální.
Poraďte co s tím? Nikdy jsme si na nikoho nestěžovali ba dokonce ani neřešíme že oni stěžovatelé dělají nad námi a vedle nás hluk a hlavně nás úplně nezajímá co dělají a nestalkujeme jako zjevně oni nás. Co čekají že budeme dělat?

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

8x
Se mu vysmal..
Měl se mu omluvit,vysvětlit že psa nevyhodi a dělá co může aby nestekal. A souseda poprosit aby zase on zajistil aby jeho děcko nikdy nebrecelo,že to vadí zase vám. A že je ve stejný situaci,děcko řve,z bytu ho nevyhodi a jak oboje navrhuje resit. A pozvat ho na panáka.
Arogancí si vyrobíte válku sousedů. Ostatně velkého psa si do paneláku pořídí právě tenhle typ lidi,je jasný že pes steka a ne všichni sousedi jsou z toho nadšený.
Vencite 4x denně po půl hodině? Pokud min tak mají pravdu a měli byste přidat...
Se mu vysmál
Tohle hovoří za všechno.

Pitbull není velký pes. Taky bych se debilovi vysmála.

el
hodnocení

7x
Chyba je jednoznačně na straně tazatelky - pořízení psa do paneláku.
Takže darovat, prodat nebo i sníst, jestli nepůjde odnaučit štěkání a vytí.

hodnocení

7x

Nezvladnuty vycvik a vychova psa. Pes nema stekat, ked pocuje zvoncek !

hodnocení

6x

Tady není moc co radit. Byt je tvůj, psa taky nevyhodíš. Jen ho víc hlídej, ať omezí štěkání, a taky žrádlo, kdyby náhodou soused zcvoknul a použil jed. Oni taky hlučí, možná víc než ty. Já to znám, sousedovi vadí moje noční příchody domů, ze zaměstnání střízlivý, prý bouchám dveřma a dupu po schodech, ale že on ráno nastartuje dodávku a nechá ji čtvrt hodiny klepat pod okny je v pořádku, ta ho přece živí. Prostě nelze pořád každému ustupovat.

adelaide
11.10.23 05:47
hodnocení

Děkuju
honzinek

Jeden má právo vlastnit psa, ale jiný nemá právo na klid. To je opravdu typická úvaha mnoha lidí, pejskařů. Odpovězte si sami..., já odpověď znám. Kdyby si ten soused pořídil trubku (hudební nástroj) a několikrát denně na ní zatroubil, tak přece má na to právo ne? Proč by měl pořád někomu ustupovat a nechat toho.

hodnocení

5x

Vyje a štěká, tak ho to odnaučte. No a bude klid.

Souseda celkem chápu, neco podobného jsme měli u nás v baráku.

Říkáte pět vteřin,?

No nechtěl bych při spánku nebo klidu, poslouchat třikrát dennně 5-ti vteřinové stakáto+ nějakou sirénu.

No ruku na srdce, ale asi by se vám nelíbilo, kdybych se u vás 3x denně opřel do zvonku na 5 vteřin.

adelaide
hodnocení

Jak mám odnaučit psa štěkat a výt když je to jeho přirozená mluva? Navíc když reaguje na zvuky který já ani neovlivním? Navíc on štěkne jen přes den večer s v noci vůbec. Ani brzo ráno.
Jak máš psa odnaučit štěkat? To se ptáš jako někdo, kdo si psa pořídil?
To je tvůj problém, jak ho máš odnaučit štěkat. Ty nemáš co otravovat zbytečným hlukem ostatní lidi.
Co je to za módu, pitbull do bytu?
petrovic
Stekani je prirozena mluva psa pises. Ale urcite panelak neni jeho prirozene prostredi ze? Nemeli jste se sousedovi hned vysmat. To ho akorat vic podrazdilo.

@juraja odnaučte se mluvit a smát, je to obtěžující.

hodnocení

4x

Sousedé si stěžují na mého psa... a oprávněně

re4zon
hodnocení

4x
Bydli v panelaku a divi se, ze tam neni naproste ticho.. Jestli nekecas a pes zasteka par vterin parkrat denne, at si trhnou nohou. Jestli chteji mit naprosty klid, at se prestehuji nekam na samotu. Zajimave, ze vsichni drzkuji na psi, ale ze nekdo bouchne dverma, zarve dite, huci vytah nebo vysavac, zatroubi auto, to nikdo neresi.

to nikdo neresi... a pračku ještě řeší...:)

re4zon
A hlavne na psy *alene*

hodnocení

4x

Když psa okřikujete, vůbec to nechápe, protože dělá, co nejlepšího umí - hlásí, že se něco děje. Musíte k tomu přistupovat úplně jinak.

Vzali jsme si fenku od lidí, kteří ji už doma nechtěli, že v nájemním bytě štěká. Chudinka, tříletá jezevčí holčička. I když jsme taky v nájemním bytě, nemohli jsme ji tam nechat. Ve své původní rodině by zašla smutkem. Už se na ni uměli jenom zlobit. Vlastně už ji jenom okřikovali. U nás doma štěkala kvůli neznámým zvukům dva dny, třetí den pochopila, že nemusí, protože jsme tam my, a přestala. Prostě jsme jí to vysvětlili. Krásně se zklidnila. Neštěká vůbec, jenom na zahradě řve na kdeco, ale tam to nikomu nevadí. Máme ji 7 let a je zlatá. Je to jednoduché. Když pes slyší nějaké zvuky, kvůli kterým štěká, jděte co nejblíž těm zvukům, třeba ke dveřím, když je hluk na chodbě, aby viděl, že se nebojíte, a řekněte mu nějaké uklidňující slovo, pokaždé to stejné. Já jsem řekla "nic to není" a přitom jsem ji pohladila, aby věděla, že o tom vím, že nemusí hlásit a že se nic neděje. Teď už třeba leží v pelíšku, něco na chodbě bouchne, ona se zježí a já řeknu "nic to není". Ona splaskne a ani nepípne. Už se ani nechodíme dívat ke dveřím, co se děje, ona ví, že to nic není.

Na zazvonění řve nepříčetně, ale k nám zase tolik lidí nezvoní.

3m
hodnocení

3x

Když pes v baráku hlasitě zavije, i kdyby jen 2x denně a 1x zaštěká, tak je to silně nepříjemný pokud jsou lidi zvykli na klid.

Pokud dostalas stiznost tak je trochu bezohledny se vysmat! Alespon delat ze s nim neco delate, ach jo.

hodnocení

2x

12let...sousedum reknete, at vydrzi, ze uz brzo nebude.

halamus
hodnocení

2x

Navrhuji sníst psy.

navrhuji, zakázat psy v domech

...zakázat psy v domech

a pak je snist

na česneku?

Třeba, a psím sádlem se potom mazat!

Se sipkovou nebo se zelim.

re4zon
Navrhuji se kulturne dovzdelat. Kratochvil by mohl vypravet.

Navrhuji zakázat hloupé a netolerantní lidi.

p23®
hodnocení

2x

Co čekají, že budete dělat? Že to spolu vyřešíte.

Pokud Vás soused přišel požádat o nápravu ohledně hlučnosti psa, určitě bych se mu nevysmála, ale snažila bych to s ním řešit. Také bych je upozornila na to, že jsou dost hluční. Pokud v domě žije více rodin je vždy potřeba domluva. Jinak zůstáváte ve stálém stresu.

Také si myslím, že pes do domu nepatří.

Zdravím.

hodnocení

2x

@adelaide - Přistěhovali se naproti nám i noví sousedi a ty mají též hned několik dětí a psa. Ten náš nějakou dobu na toho jejich dost často reagoval doslova štěkaly na sebe přes zeď
Na sousedovic psa si nikdo z domu nestěžuje? Divné... *zmateny*

hodnocení

1x
Se mu vysmál.
Napsat něco takovyho vyžaduje slušnou drzost.
Vy musíte být povedená tlupa
Ziju na venkově, ale rok jsem pak žil i v paneláku. Oproti venkovu jsem si v paneláku krásně odpočinul a nabral síly, vyléčil zánět průdušek.
Ale měl jsem to štěstí, že tam nebyli idioti se psem, který dělal bordel štěkal
Postupně se že mě stává nekonfliktní typ ALE
Tvyho manžílka bych si srovnal, tomu věř

h0042
hodnocení

1x
Předem musím napsat, že jsem proti chování psa v bytě, nebo domě. Sousedovi se nedivím. Pes patří ven, lidé dovnitř.
Každopádně by vám pomohl protištěkací obojek.

hodnocení

1x

Co nevadí Vám a považujete za normální, druhým může silně vadit. Pes v paneláku, když už ho tam musite mít, nesmí obtěžovat sousedy. Není správně vycvičen. Buď absolvujte se psem výcvik v kynologické organizaci, nebo si zaplaťte jeho převýchovu, ale Vaše arogance k sousedovi, rozhodně není na místě.

Ono o tom obtěžování to platí oboustranně. Když jsme ještě bydleli v králikárně, tak sousedka naproti přes chodbu měla v bytě devět koček. Sice byly zticha, ale ten smrad byl neskutečný. U kamarádky na patře pro změnu chovali fretku, opět ticho, ale neskutečný smrad. Radši ať tam povídá pejsek, který neštěká non-stop, než aby tam smrděly kočky nebo fretky. Další, do bytu nad nás se nastěhovala blbka, která prala zásadně v 11 v noci, protože prý měla levný proud. Nevím, jestli je to v paneláku možné, my měli D02D, což je stejná cena non-stop, každopádně její pračka byl tak 30 let starý krám, dělalo to neskutečný kravál. Několikrát jsem (nejen já, ale i další sousedi) volala policii, jenže ti šli vždycky za tou blbkou a ona to stačila vždycky vypnout. Jednou jsem pozvala policajty nejdřív k nám domů, aby si to poslechli a teprve pak šli zasáhnout a konečně byl pokoj.
Taky jsme měli na patře debila, kterému vadili psi obecně a byl poněkud nervově labilní, jednou na nás vytáhl sekeru, neustále vyhrožoval soudy kvůli pejsků, vyhrožoval, že je otráví a policie s tím nedokázala (spíš asi nechtěla) nic udělat. Na patře bylo několik pejsků a s tímhle debilem jsme měli potíže všichni. Pomohlo požádat o pomoc pár kamarádů, kteří si ho vzali do parády. Ani se ho nedotkli, jen mu důrazně vysvětlili, že jestli nepřestane obtěžovat, skončí v nemocnici. A byl pokoj. Někdy to prostě nejde jinak. Ale je důležité, abyste neměli máslo na hlavě.

hodnocení

1x

Vykašlete se na debila, prostě ho neřešte. Jestli chce prudit, bude prudit, i když budete vstřícní. Takže pokud váš pes opravdu nedělá to, co soused tvrdí, že dělá, tak to prostě neřešte. Debilové jsou všude a nedá se s nimi nic dělat. Veterinární správa už přišla na kontrolu, zjistila, že je všechno v pořádku, takže už znovu nepřijde. A pokud vás bude soused obtěžovat víc, tak prostě zavolejte policii, podejte stížnost, případně podejte TO za stalking. Na tyhle zmetky se musí tvrdě, ale vždycky pouze v mezích zákona.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]