Nejste přihlášen/a.
Ahoj
prosim o pomoc najít Bantamové kolo, 300 mm, jehlová ložisko , šířka běhounu 100 mm .
nemuzu nikde nic najít , vsude mají jen malé kolecka 260 mm
je to kolečko od rudliku .. jo a ten disk musí byt plastový . Prosím o nějaký odkaz kde to koupit , jsem bezradny
(( proč to nikdy nemají na internetu nebo neumím jen hledat
0x
rudlshop.com/...
Doporučuji vyhnout se plastovým diskům. I při správném nahuštění se mi po několika použití jeden roztrhl. Docela nepříjemná situace. Rudl jsem koupil v Al-Ko. Reklamaci mi uznali a díky vstřícnému jednání jsem se dohohl na výměně za ocelové.
0x
obi.cz/...
Mají i plechové.
Ještě si zkontrolujte průměr osy. Tu když tak prodávají taky.
Nebo zde: hornbach.cz/...
doplněno 11.10.23 07:19: Omlouvám se, přehlédl jsem. Hledejte spíš označení 4x4". Co toto:
ama-zahrada.cz/...
Pak dejte vědět, co jste vybral. Mám tři rudlíky, každý jiná kola, tak budu poučen, až budu hledat já.
průměr kola 300 mm Vaše cena s DPH 649 Kč
Na takovej vozejček jsem bral zátěžový od Hanetu, běžně to vozí 300 kg přes hrby a drží to.
Určitě svařovaný ocelový disk, strojní kuličkový ložisko, guma nafukovací je lepší ale musí se dofukovat.. Jehlový ložisko nedělá snad nikdo, to jedině přebastlit. Válečkový jsou většinou plasťáky a velký zatížení dlouhodobě nesnesou. Záleží co a jak se na tom vozí, aby to nebyly perly sviním. Čínský bláto je drahý i zadarmo.
To je jen příklad, jsou i jiný rozměry, 300mm taky, ale to už neni na velkou zátěž.. To v odkazu je na 110 kg dynamický zatížení a má i lepší pneu, ty běžný maj 70 kg statický a dynamicky ještě míň.
Varianty jsou i podle průměru hřídele.
Ty jehlový plasťáky správně válečkový co chce jsou horší verze, klasický strojní kuličkový ložisko je řádově lepší, i když u běžnýho rudlu to neni nutný, to plastový je o něco lehčí..
Chce kvalitu za levno, to se vybírá blbě.. Ale ca za pětikilo by to mělo jít sehnat..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.