Pěkný večer přeji, Chtěl bych poradit. Mám automaticky kotel Tiger na pelety a ořech a k němu zásobník s palivem. Viz. Fotky. Pokažených dvířek. U toho zásobníku jsou dvířka. No a mám s nimi problém. Dvířka se vždy po odháknuti západky samy otevřeli. Ovšem teď nikoliv. Tím chci říct, že je tam nějaký píst, který tlačil na dvířka, které se sami pozvolna otevřeli. Jenomže teď ty dvířka musím celé ručně otevřít a zase zavřít. Nevíte jak opravit. Vyměnit a dát nový náhradní díl a nebo rozdělat a zase složit? Nevím jak ten mechanismus funguje. Kdyby byl v této skupině nějaký topenář a nebo mechanik, který by mi poradil jak to opravit. Budu moc rád. Omlouvám se, doufám že je můj dotaz srozumitelný. S pozdravem Lukáš
Tady vzpěra pro kotel Kovarson eshop.vetim.cz/... Dejte typ kotle... Zde pro typ Attack eshop.vetim.cz/... doplněno 09.10.23 22:27: Potřebujete znát délku vzpěry, sílu a provedení uchycení... google.com/... Není někde na vzpeře štítek?
Zde je štítek kotle. Podle toho by to snad mělo jít poznat. Dneska jsem 4x volal k technikovy do Kovarsnu. A nedovolal jsem se. Pak jsem se divila nějaké paní na informace a ta mi řekla, že se mi technik ozve. No neozval se. Takže zítra si tam dám osobní návštěvu. ☺
Bral bych tuto, viz i odkaz výše... Pochybuji, že co typ kotle Kovarson, to jiná vzpěra... i když zásobníky mají různý objem, násypný otvor bývá stejně veliký...
To s čím máš problém u dvířek násypky je plynová vzpěra.
Zkus kontaktovat výrobce kotle nebo prohledej jejich stránky a zjisti kolik stojí náhradní nová plynová vzpěra. Podle toho se pak můžeš rozhodovat jestli to budeš zkoušet opravit (což se moc nedá), nebo už má vzpěra odsloužené a koupíš náhradní novou.
Do některých vzpěr se dá doplnit plyn (dusík), ale musíš vědět jak a musíš vědět jaký tlak. Protože pokud ji přetlakuješ a rozletí se, tak tě to klidně může zabít. Pokud se do vzpěry dostává prach a ten poškodí těsnění, tak je vzpěra neopravitelná a musíš ji vyměnit. Vzpěra je vyrobená tak, aby dovnitř nikdo nelezl (většinou zalisovaná).
Ta kamna neznám, ale jak koukám na ten píst, přijde mi jako úplně obyčejný, který se používá u kuchyňských linek. Cenovka od čtyřiceti korun výše. Prostě ho demontujte a zkuste nějaké kuchyňáře v okolí. Podobných pístů mám v šuplíku asi deset...
Na plynové vzpěře by mělo být, označení a podle toho koupit na internetu totožnou. Oprava snad ani u těchto nejde, důležité je , aby to bylo totožné jak na délky vysunutí a síly udáno v kg. Vymontujte je to jednoduché a projděte kuchyňská studia anebo dejte do vyhledávače a problém máte vyřešen, cena několik stovek.
Plynovou vzpěru jsem koupil přímo u výrobce, který mi dělal kotel. Výrobce se jmenuje Kovarson. Hodnoty vzpěry je 120N/12 kg. truhlashop.cz/... Něco takového jsem koupil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.