Nejste přihlášen/a.
ten rozpočet dělal nějakej umělec...ani já se v tom pořádně nevyznám
1) OK
2) OK
3) má být v ceně 1)
4) proč taková drahá páska? K čemu?
5) netuším náročnost, muselo by se vidět, ale asi ano
6) to je co?
7) má být v ceně 1)
8) tys chtěl kvalitu podhledu Q3? Kdo to proboha dobrovolně chce? a ještě na strop
9) úklid po vlastní činnosti má být v ceně práce = neúčtuje se zvlášť
10) jaká zas penetrace před tmelením? Penetruje se až hotová věc před malbou
11) viz 10.
12) jakých zas předmětů? co zakrýval, proč?
13) to je položka co si účtují malíři a on podle soupisu nemaloval, takže zbytečná
14) tohle se neůčtuje zvlášť, má být v ceně práce 1)
15) OK
16) dělá snad podhled, takže nevím na co potřebuje kde nějakej AL rožek...
...tak či tak...normální cena za SDK podhled na obyčejnou zavěšenou konstrukci, bílá deska se prodává za 890-990,-/m2 bez dph... takže si vem celkovou cenu, poděl to m2 a musí ti to vyjít takhle
Q1= kvalita 1 = velmi hrubá kvalita, to se dělá třeba tak pod obkladačky nebo do sklepa, garáže, kdy je ti jedno co je pod nima a jak to vypadá...to se jen přetáhnou spáry tou páskou a zapatlá sádrou, aby to bylo a nepraskalo
Q2 = kvalita 2 = standardní kvalita, tohle se dělá běžně, je to to, co bys měl mít. To se spáry přetáhnou páskou, zatmelí se to na pěkno a roztahá do ztracena tak, abys neměl vlny a neviděl a necítil na omak přechody mezi deskou-deskou a páskou s tmelem
Q3 = kvalita 3 = nadstandard, nikdo to nechce, protože je to drahý a zbytečný. To je to, že ti celou tu SDK desku, potažmo celou plochu přejede tmelem do "hladka" . Normální smrtelník nepozná od oka rozdíl mezi Q2 a Q3. Když to někde je, tak se to hned dává z rozpočtu fuč.
------------------
To, že je rozpočet ofocený, je v tuto chvíli asi jedno..i když to taky ledasco vypovídá o tom člověku...mě osobně z takových věcí bolí oči, když někdo na konci roku 2023 dělá takový počítačový kraviny jako sken nebo screenshot PDF souboru a nebo samotné plochy monitoru
Hezké. Teď nestíhám a potřeboval jsem strop, tak jsem si zavolal sádrokartonáře. Místnost 5,3x3,5m, rastr,SDK, tmelení. Za nějakých 19m2 jsem zaplatil osmičku i s tuzérem, včetně matroše. Pan Hadač je dobrej střelec.... Jenže, proč ne, když mu to lidi daj... Q3 - tuším druhý stupeň kvality, lepší už je jen Q4, tuším. Vhodný pod tapety, téměř dokonalá rovina...
Krtku, blbá formulace. Druhý stupeň ve smyslu na dvojku, na jedničku je stupeň 4. . Což samozřejmě víš...
Bobane, prvně to se mnou cuklo, že to je docela dost, na to, že to prakticky za den a potom dvakrát po dvou hodinách bude hotové. To jsem přehodnotil, když jsem viděl, že přijeli dva. A když jsem si spočítal, že kdybych to dělal já (v hodinovce), stálo by to asi o dvojku víc. Takže ano, dobrá cena. Což nic nemění na tom, že dle mně je cenová nabídka tazateli slušně přestřelená.
udivuje mě, co ti řemeslníci jsou dneska schopní všechno účtovat... ...a Q3 nemůže být 2.stupeň když je tam doslova číslovka 3
Jo, a příčky se mají dělat až se namontují desky záklopu. Kamarád mi říkal, že se musí udělat nejprve rastr na příčky, aby se spojil s rastrem v podhledu a příčky drželi a pak se teprve montuje sádrokarton. Když prý zaklopí sádrokartonem strop už neuvidí jestli šroubuje rastr do rastru ( šroub do železa ). Na ty příčky už mi stejně moc peněz nezbyde
@milis: nejdřív se dělají příčky, kde se rastr kotví do hrubé podlahy a stropu...pak se dělá podhled...protože obvodový rastr podhledu se kotví k zaklopené příčce...opačně bys to taky mohl zbourat tím, že se o to opřeš
Jelení - Studené 50km.
Navážení materiálu 1200km.
Asi logistický frajer.
"montáže, které nejsou zahrnuty, budou účtovány jako vícepráce"
Takže třeba broušení +10 000, vynášení materiálu + 5 000...
jo vidíš...té věty o montážích v hodinovce jsem si ani nevšiml nebo jsem ji nevěnoval patřičnou pozornost.. k tomu teda ještě poznámky
1) zkratka je VRN ne VORN a určitě se nepoužívá pro tyhle věci...to je na zařízení staveniště a podobně
2) To, že nerozumí dokumentaci není důvod pro VCP (vícepráce), ale je to jeho neodbornost (aj kdyby to v té dokumentaci chybělo na SDK podhledu nemá co vícepracovat když tam nebudou nějaký speciální víceúrovňový a detailový pohledový věci)
3) existuje jen málo věcí u SDK konstrukcí, které se počítají v hodinovce a jsou to většinou speciality nebo atypy. U standard SDK podhledu (i šikminy a střechy) není co. Jsou na to vše normy a ceníky.
4) ta doprava...když by tam jezdil skoro měsíc...a byl pomalej...tak by to odpovídalo no...ale furt je to ranec...
I polovina je těžce přestřelený + zadní vrátka k vícepracem = dalšímu zvýšení ceny... Ani bych nesmlouval a rovnou ho poslal do hajzlu.
To Milane ani nemusí. Ale už teď ví, že nabídka od onoho člověka je "prapodivná" a zpracovaná špatně.
Tak před půl rokem se nám instalatérská firma snažila vnutit vícepráce na stavbě. Vícepráce počítala takovým způsobem a za takovou cenu, že jsem se smíchy nemohl udržet. Za cca 32 kolen PP-R prům. 32mm chtěla asi 40tis a za pár U kompenzátorů na potrubí ÚT pak vícepráce za statisíce...Trvalo to asi měsíc, než firma pochopila, že jako projektanti ji podobné pitomosti nikdy neodsouhlasíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.