Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevrací se teplá voda na zpátečce

Od: kuba7255® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Mám 2 zdroje topení plynovej a na dřevo. Plynovej kotel funkční vracečka se normálně vrací teplá.

U krbovek mě jde pouze teplá privodní a zpátečka je stále studenná radiatory jsou teplé vsude.

Mám 2 větve jednu kratkou a pak delší na krátké jsem dal pouze na 1 cirkulaci pod termostatickou hlavicou. delší na maximalní 7. problém usuzuji v nastavení trojcestného ventilu. viz foto.

děkuji za pomoc

Nevrací se teplá voda na zpátečce
Nevrací se teplá voda na zpátečce #2
Nevrací se teplá voda na zpátečce #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Zkus to napsat česky...

Mmch. to je dobrej paskvil a vytržený hmožninky jsou to nejmenší...

asd1

= jestli nepochopil - toto dělal kokot a doporučuju celý to předělat.

Ventil pod termostatem tam být nesmí, vyspádování blbě, 3c ventil "lepší jak drátem do voka" ale jinak naprosto nevhodný (a stejná funkce šla udělat jednoduchým bypasem za 200,- Káčé), otázka jeho zapojení/ nastavení.

Dochlazovací smyčka je? Pokud ne tak další prů..ová věc.

hodnocení

2x

Milý Kubo, to je na místní hledání problému, ošaháváním, kde je teplo, kde méně, a kudy kam teče...

hodnocení

Pane Cukrář, velice si Vás vážím, problém je jen na zpáteční cestě ( na vracečce ). Všude je odvzdusněno přívodní trubka je teplá po celém okruhu v baráku.
Čerpadlo jsem zapojil na vracečce šipka jde ke kotli směrem dolů.
Když zavřu všechny radiátory a zapnu pouze jeden na konci nejdelší větve tak radiátor je teplý až vřelý, ale zpátečka furt studená.
Prostě není koloběh. Pomůžete mi?
Děkuji a hezký den

Kubo, děkuji za pochvalu, ale fakt to chce ošahávat...

Pomůžete mi,,,,,velice rád, ale to byste musel být z okolí.

Jinak je mi divné, že "Čerpadlo jsem zapojil na vracečce šipka jde ke kotli směrem dolů", to se musí zjistit, proč to čerpadlo nestáhne vodu, když je všude teplá trubka, tak někde musí být studená...

Ale to je fakt na chození kolem trubek..Někde je něcoi zavřeného, co nepustí teplou vodu do čerpadla...

hodnocení

0x
Problém asi bude v nastavení 3cestného ventilu, protože při zátopu má být zavřený a otvírat má až při dosažení určité teploty. Budete muset k tomuto ventilu pořídit servopohon a regulátor, nebo jej vyměnit za termostatický.

hodnocení

0x

Filtr nad tím čerpadlem je čistý? Průchozí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]