Zdravím,kopu patky na stání pro auto a zrovna mi do patky vychází přívodní kabel do domu od přípojky. Co s tím? Samozřejmě vím že podle norem by zabetonovaný být neměl,ale přeložit to pomocí spojky by znamenalo to tam celý zamkovku chodníčky kolem domu atd rosekat a rozebrat a to se mi opravdu nechce,je nějaký zpusob jak to posychrovat kabel je v kopoflexce tak na to třeba dát narizlou jednu dalsi kopoflexku třeba 100mm a zabalit do geotextilie aby se divnitr nedostal beton? Nebo nějak jinak
Je v chráničce, takže bych se nebál to zabetonovat tak, jak to je. Pokud chcete mít někdy v budoucnu pro jistotu vyměnitelnou i chráničku, tak to můžete udělat tak jak píšete, ale v tom případě už přece rovnou můžete vést novou chráničku mimo patku, takže mi to přijde naprosto zbytečné.
Tak jsem mluvil s klukama co delaji dlazby ploty atd,s peojektantem a majitelem velké elektro firmy a vsichni se shodují být by to tak nemělo, ale je v chráničce,betonuj ! Pěkně ho podbetonuju a uslapu aby ho to netahalo sesedáním dolů a melo by to být snad oka
Jak jsi přišel na takovou kravinu, že je to OK? Samozřejmě, že ti všichni dotčení nakukaj, že je to OK, protože se s tím nechtěj zdržovat. A peníze jsou pro ně čas.
juelen
Ja si to ale dělám celé uplne sám a ptal jsem se nezavislych lidí příteli
Poradili Vám dobře, a tak to udělejte. Víte kolik kabelů vede betonem? Proto se dává chránička, aby se dal kabel popřípadě protáhnout jiný?
Uvažujte logicky, co se stane, když bude obalen zeminou, nebo pískem či betonem? NIC. Bude fungovat stále,.
(Skoro) Každý kabel do baráku prochází betonem, je uložen v průchodce, chráničce a podobně.
juelen
Jasně,i soused majitel opravsu vyhlášené úspěšné firmy mi říkal,hele, být by to správně profesionálně nemělo,ale víš kolikrat co nad kabelama roste nebo v čem jsou, más to v pruchodce, pořádně to zhutni ať to nesedá a zabetonuj to v případě problému víme kde přesně kopat na spojku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.