Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace dveří na půdu

Od: samotcze® odpovědí: 10 změna:

Zdravím Vás,

Potřebuji nějak zaizolovat prostor za dveřmi na půdu, na chodbě je v zimě 21-23 stupňů, ale na půdě na třetím schodu mi začíná mrznout voda, dost dveřmi táhne a dostávají zabrat. Půda je zateplená na podlaze, takže teplota na ní je opravdu pomalu jako venku.

Lepení polystyrenu na dveře mi nepřijde jako správné řešení. Nejjednodušší a možná účinné by byla tlustá deka blízko za dveřmi. Případně mě napadlo jako efektivní udělat z UW profilu a SDK meziprostor, kdy by na druhém/třetím schodu byly shrnovací dveře, vím že ty rozhodně izolační nejsou, ale třeba v kombinaci s dekou za nim, nebo případně, kdy bych dal do meziprostoru polystyren volně (v zimě se na půdu moc nechodí a šel by snadno dat pryč). Přikládám foto

Normální dveře nejsou možné kvůli schodům.
diky za názor

Izolace dveří na půdu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Fotka i obrázek výborné, řešil bych to podobně, ale místo shrnovacích dveří bych dal dělané, zateplené, dvoukřídlové dveře.

Ale nevidím rozměry, jen odhaduji.

hodnocení

Díky tip, přeměřím jaký je prostor a kouknu se po dveřích.

Ty dveře si musíte "vyrobit", tak uzké nekoupíte...

Jen by v dveřích neměl chybět padací práh. Ať to těsní všude, i dole, kde to táhne nejvíc.
Pokud se budou dělat na zakázku, což asi bude nutné, tak nechat udělat dveře vyšší. Ocení se při chůzi z půdy dolů.
hodnocení

Díky, rozhodně, kvůli té výšce průchodu to tlačím co nejníže dolů, kde je místo ten průchod zvednout co se dá. ~2x do roka z půdy taháme velký rozkládací stůl na oslavy a to člověk chce místo a pohodlí, když ho nese. Ale v drtivé většině to jsou sezonní věci na uskladnění apod.

hodnocení

5x

Studený vzduch teče jako voda, a teče vám po schodech ke dveřím. Čili zabránit mu v přístupu ke dveřím, což by ty druhé dveře mohly zvládnout, za předpokladu, že budou perfektně utěsněny, tedy určitě ne shrnovací.

hodnocení

Rozumím, díky za radu.

hodnocení

4x

Na ti schody si spravte dvojkrídlové dvere,nebude problém s otváraním.

spu
hodnocení

2x

Dal bych tam závěs

hodnocení

2x
Já bych zvážil, jestli nejde uzavřít to schodiště už co nejvýš nahoře na půdě. Protože ta zima vám teče nejen přes dveře, ale zbytečně chladí i boční zdi. Nebo aspoň i tyto zdi zaizolovat polystyrenem. Jasně, že tam není moc místa, ale zde není nutné mít 15 cm. Já na podobném schodišti dal 4 cm a ohromně to vnitřní zdi pomohlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]