Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokládka lina staré lino

Od: ciki* odpovědí: 6 změna:
Všem předem děkuji za odpověď. Mám koupené nové lino a chci ho položit na to staré, ale to má v sobě jeden výřez a 1-2mm hluboký pás přes celou dýlku. Čím se tyto díry dají vyplnit, aby se to nové lino podle nich nevytvarovávalo. Je nutno to nové lino přilepit (a čím), nebo stačí ho jen položit? *uf*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mato*
hodnocení

0x
Pro této účely se používají specielní tmele ( ve velkém balení ) ale běžně se používá dvousložkový polyesterový plnící tmel ( na karoserie aut ). PVC je nejlepší nalepit specielním disperzním lepidlem pro této účely ( nesavé na nesavé ) Bohužel Vás zklame výsledek Vaší práce .( veškeré nerovnosti které dnes nevidíte se po nalepení nového PVC projeví ) Ideální je staré PVC odstranit podklad napenetrovat , nastrkovat a pak nalepit nové PVC.

hodnocení

0x
maťo má celkem pravdu. Doplním to však tím, že je dost podstatné, jaký je původní poklad pod první vrstvou. Samozřejmě by bylo nejlepší původní lino odstranit a položit nové. Pokud se však chcete vyhnout nepořádku a prašnosti při likvidaci původního lina, lze zmíněnou mezeru vyplnit (napadá mne slovo intarzovat) stejně silným materiálem, který by měl sílu původního lina. K opravě by pak stačilo použít dvojnásobného nátěru podlahářského lepidla s určením nesavé-nesavé na plochu savou s tím, že by první nátěr byl ponechán k dokonalému proschnutí (vlastně penetrace) a teprve druhý jako pojící. Pokud je původním základem betonová plocha, nebál bych se tohoto řešení
mato*
použít dvojnásobného nátěru podlahářského lepidla s určením nesavé-nesavé na plochu savou s tím, že by první nátěr byl ponechán k dokonalému proschnutí (vlastně penetrace) a teprve druhý jako pojící.
Tak to by nešlo. Podle všeho tam není svar. ( svařovací šňůra )Zatmelit, ( zavařit pokud to pude ) nalepit nové. Na 99% se jedna o PVC se vzorem dřeva _ parket a výsledný efekt bude _ škoda peněz a práce.Nejhorší je když původní PVC špatně drží a za X týdnu se utrhne od podkladu.Položení na sucho nedoporučují.
Ale to přece není o svaru, je to o upevnění té výspravy! Jen pro to místo, kam se vloží ta oprava ,ten kousek toho náhradního materiálu tak, aby pro další položení vznikla celistvá plocha. Já nevím, jak jsi to četl, ale nejedná se o spáru po svaru...

mil®
hodnocení

0x
Jednoznačně doporučuju odstranit staré lino a nové položit. Budeš si pak nadávat. Zkroutí se to a zvlnovatí. Mám to vyzkoušený. *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]