Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepříjemný zvuk ze stavby

Od: jezvec odpovědí: 7 změna:
Před barákem máme za plotem stavbu. Vrtná souprava popojíždějící od 6 ráno do 18 večer celý týden. Při častém pohybu této soupravy se ozývá nepříjemný hlasitý zvuk jako při couvání kamiónu. Je to fakt na palici. Neodhluční to ani plastová okna. Existuje proti tomu nějaká obrana?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ci
hodnocení

0x
Myslíš takovéto Tu tu tu, aby každý věděl, že vozidlo je v pohybu?
Jelikož to má chránit před úrazem, tak je asi účelný aby to bylo slyšet.
Doporučuji v čase pracovní doby nesedět doma jak jezevec A jít ven na procházku…
Pokud nemůžete chodit, tak si pořiďte sluchátka a půst si tam muziku

spu
hodnocení

0x

Tak postavit to musí, buďte tolerantní.

hodnocení

0x
Je to nepříjemné a dlouhé, chápu. Nicméně je to jen na čas ne na pořád. Není to fabrika. Také doporučuji trávit méně času zavřený doma. Asi nejste pracující, protože byste o tom ani nevěděl. :)

jezvec
hodnocení

0x

Fajn. Dobré rady nad zlato. Přijdu ráno z noční dvanáctky a u tohohle fakt neusnu. Zkoušel jsem spát se sluchátky. Ale je to fakt opruz. Kdo nezažil 12 hodinové pískání, několik dní za sebou, které je slyšet i přes plastová okna a i ruší tiše puštěné rádio, to nepochopí. Tuším, že obrana proti tomu není a musí se to buď nějak přežít, ohluchnout nebo se zbláznit. Přemýšlel jsem o hygieně, ale kde nejsou dány normy, smolík.

tak to máte blbý-napadlo mne zkusit se s nimi domluvit a ten pípak odpojit-jenže to asi neklapne kvůli bezpečnosti-i když to má být fakt jen na to couvání ten zvuk znám velmi dobře v práci jsem to někdy montoval/dodával do autobusů a podobně----ale poslouchat to 12 hodin je fakt špatné-já mám taky problém s hlukem moje sousedka má chovnou stanici na vlčáky-teď tam má dva uřvance- a každý den je pouští ven-takže mezi námi je jen drátěný plot a ty zdechliny štěkají non stop-trochu pomáhají ty plastové okna ale stejně je to slyšet-takže je kravál jak jdu z domu nebo se objevím na zahradě a něco chci dělat...nebo jak projede auto či jde někdo po chodníku...soused z druhé strany na ni volal hygienu/veterinu a myslím že byl i na Obci ...a nic...máte akorát štěstí že jak ta stavba skončí budete mít klid.a navíc se u Vás ta vrtná souprava nebude mít mladé jak u mne...*zed*

spu

Také jsem za mlada bouchal noční. A vzpomínám si jak se zateploval barák. Od rána do večera vrtání,mlácení..

A vždy jsem usnul.Ono si tělo na ty zvuky zvykne. Horší to bylo, když jsem půl směny prochrápal. To se potom ráno těžko usínalo.

jenda*
hodnocení

0x

Samozdřémě, že jsou na hluk zákony. Je to dva metry před fasádou max průměrně 85 dB? Max 140dB? V případě blízkosti mateřských školek nebo nemocnic je to přísnejší. zakonyprolidi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]