Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím slepit pískovec

Od: tomkk® odpovědí: 4 změna:
Zdravím, ze zbourané hospodářské budovy nám zbyly žlaby, které použijeme jako květináče. Jedn z nich má po téměř celé délce vylomený okraj cca 90 x 15 x 10 cm. Pasuje celkem přesně, nic nechybí. Nechce se mi to čepovat, nebude to nijak namáhané a v zásadě to drží i vlastní vahou. Ale přece jen bych to raději přilepil. Díval jsem se, že restaurátoři lepí epoxidem. Nestačilo by nějaké stavební lepidlo, nebo lepidlo na kachličky? Nerad bych to upatlal něčím, co držet nebude.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Lepidlo na obkladačky je málo tvrdé.Použil bychcementové lepidlo na zateplovací polystyrén,je tvrdčí.

hodnocení

0x

Trochu pískovce bych oškrábal, kde to nebude vidět a posypal/zamaskoval bych spoj.

hodnocení

To asi nebude nutné. Takto jsem kdysi ze siporexu "vytesal" sochu kočky, natřel Herkulesem a obalil pískem. Vznikla pěkná "pískovcová" kočka. :)

hodnocení

0x

Pískovec bych slepil Mamutem (je i čirý), případně zmíněným epoxidem (lépe eprosinem) nebo PU tmelem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]