Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavěšené WC - místo pro odpad a únosnost zdi

Od: malina odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

stavím koupelnu v rámci rekonstrukce RD. Rád bych se zeptal k zavěšenému WC typu geberit. Příčka, na kterou mísa přijde, není úplně v nejlepší stavu (štorcka). Jestli jsem to pochopil správně, tak jsou různé druhy WC systému tohoto tipu - pro zazdění, pro sádrokarton... Kdybych nechtěl zatěžovat příčku, tak bych asi měl použít typ pro sádrokarton, kde konstrukce jen nevisí, ale opírá se o zem, je to tak?

A ještě jeden dotaz – záleží na tom, kde bude příprava na odpad. Každopádně bude při zemi v místě té zazděné konstrukce, ale rád bych ho udělal z boku při podlaze. Ptám se proto, že jsem slyšel, že geberit nesplachuje úplně spolehlivě, tak abych neudělal něco špatně v přípravě.

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Klidne bych pouzil i Geberit Kombifix, na zazdeni a k uchyceni k pricce. Je levnejsi nez Duofix, ale pujde to bez problemu i s nim. Odpad je treba udelat, co nejbliz a nejniz k pricce. Geberity splachuji spolehlive, pokud spatne odteka nebo nesplachuje, tak to bude rukama….Kombifixem pricku nezatezujete, dulezite je podezdeni a zazdeni dle navodu od vyrobce.

lmgify
hodnocení

4x

Závěsné WC se připojují ke kovovému rámu za zdí. Stojky toho rámu stojí na podlaze a mohou jít až do stropu (podle typu), takže na nosnosti představné stěny nezáleží.

krtek6
hodnocení

1x

Použij Geberit Duofix...je to kompletní jeklovej rám, kterej se přišroubuje ke 3 stěnám a podlaze...pak se to oplácá sádrokartonem nebo přizdí...

idei.cz/... přesně takhle... stěna stěna stěna podlaha

trpaslikgogo
hodnocení

0x

Ruky určitě máš a vzniklé problémy nejsou rukama, ale špatnou konstrukcí záchodu. Geberit je na to super.

Já bych dal obyčejný záchod ne kombi, ale klasické splachování do výšky pouze 80 - 100 cm od země. A všechny problémy okamžitě vyřešíš.

Otravovat se s Geberitem?

Zdar

aaa
hodnocení

0x

Pokud chceš mít problémy s WC, tak si ho tam dej. Tvé rozhodnutí. Každý vidí tu krásu, jak to vypadá, ale opravovat to nikdo moc nechce. Není do toho vidět pořádně, ale to poznáš sám. *kafe*

petrovic
Zajimave. Geberit mam doma 12 let bez jedineho zasahu. V praci co vim, tak chlapi maji u saten 4 geberity. Provoz 150 chlapu kazdy den. Kdysi jsem se ptal udrzby jak drzi ty geberity. Rikal ze bez problemu.
aaa

Petrovic - je zajímavé, proč jsem je tedy musel chodit opravovat? Když se to musí opravovat jen tím malým otvorem na tlačítka. To jsi asi nedělal ve vekym, co? Něco jinýho si to opravovat doma a něco u zákazníka a natahovat čas jde špatně.

petrovic

Nedelal ve velkem? Ja ho doma za 12 let neopravoval nikdy! A v praci to udrzbari taky skoro vubec neopravuji. Proto si ja osobne myslim, ze to jsou dobre zachody. U me na patre kde mam kancl, mame taky svuj zachod. Rikame mu privat. Nikdy jsem si nevsiml ze by se tam neco resilo a opravovalo nebo byl mimo provoz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zazdeni geberitu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]