Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych postavit přístřešek s pultovou střechou pro stání na dvě auta, přívěsný vozík a obytný vůz.
Máme elektrickou bránu 5m.
Potřeboval bych délku 7,5m a 5,5m šiřka. Přiložil jsem odkaz kde jsem něco málo předkreslil.
Na levé straně u plotu můžu dát dřevěných trámu kolik by byla potřeba ale na pravé straně bych potřeboval (pokud to půjde) pouze dva dřevěné trámy. Máte někdo zkušenost jaké rozměry sloupkových trámů a pozednice by byla potřeba? Pokud by to bylo vůbec možné... Pokud by to nebylo možné, kolik na tu délku musí být dřevěných trámů?
Předem děkuji za odpověď.. Denny1610
Výška cca 3m
Takže nezáleží na délce pozednice při volbě počtu dřevěných sloupu... Velmi užitečná informace je že jsem si neuvědomil max.délku trámu, děkuji za vaši reakci.
Krytina by byla trapezový plech...
Denny1610@seznam.cz
Jen inspirace jak to jde splácat v jedné osobě bez použití techniky. Tady to je 12 x 5.5 m (původně to bylo kratší a tady je vidět, jak se to rozšiřuje). U pultové je komplikací, že je potřeba dodržet dle krytiny určitý spád a na těch 5m to udělá už docela dost velký rozdíl mezi spodní a horní hranou.
Počítáno to bylo na převýšení 0,9 m. Latě jsou přes EPS 10 mm aby od rozpálené plechové střechy nebylo vedro i pod střechou. Velikosti EPS 1x0,5m jsou uzpůsobeny rozestupy mezi krokvemi (0,5 m) aby byly okraje EPS na krokvích.
Udělat se dá takřka cokoliv. Samozřejmě, nejlepší by bylo, nechat to spočítat. Rozpon 7,5 metru je už na dřevo vcelku dost. To může klidně vyjít trám 20x30. Trochu se nechá vynést zavětrováním, ale stejně to je díra jako blázen.
7,5 metru přístřešek, k tomu nějaký přesah a rázem jsi na 8,5 délky trámu. Na pile uříznou, to není sebemenší problém.
Na tuhle délku by to chtělo sbíjený vazník . Lehčí manipulace než nějaký obludný trám 40cm vysoký.
Je to smutné, nemělo by to tak asi být, ale je to bohužel tak. Občas je jednodušší řešit až případné následky, pokud vůbec nějaké nastanou.
Mám mnoho let hliníkový trapéz, v délece 6 metrů se sklonem asi jen 3 cm na celou délku. Spíše rovina. Nemá kudy zatéci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.