Dobrý den. Mám tady dotaz. Francouzské dveře/okno 6-7 let staré. Nejdou dovřít. Vyklapecka funguje normálně. Zavření však nejde. Nebo jde ale jen do půlky kliky smer dolu. Zvenku na dveřích jde vidět uprostřed mezera, takže asi nesedí. Dole a nahoře dolehaji. Co stim? Jde nějak seridit? Děkuji všem. Tom Olomouc
Každé plastové dveře či okna se seřizují v pantech. Je potřeba sejmout krytku a pak nastavit podle potřeby. Pokud je nastavení už nadoraz, je křivý rám a to už je problém. Fotka sice hezká, ale nic se z ní nedá poznat.
Mezi pantama je kámen, tam to okoukni jak to chodí. Asi blbě, proto to nejde zavřít. Posuvná část kování na křídle naráží na pevnou část na futru. To je tím, jak to je prohnutý. Takže trochu s kamenem pootočit. Pak to sice půjde zavírat, ale mezera zůstane.
Fotka se mi nepovedla. Ještě se otočila o 90 stupňů. Omlouvám se. Laicky řečeno je křivý buď rám nebo křídlo. Protože nedoléhá uprostřed. Mezi panty. Když okno na sílu zavru a pak otevru tak jakoby zase vypruží ven mezi panty a vznikne zase ta mezera. Jakoby by byly panty blízko sobě. Když jsem zkoušel posunout dolu tak už drhlo na rámu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.