Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byvanie v okal

Od: lucia odpovědí: 20 změna:

Chcem sa spitat za dom z okalu zo 70rokov. Byvali by ste v tako este dnes? Predsa to boli stavby z azbestovocementovych dosiek.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Ano, klidně.

aaa
hodnocení

8x

Zase jeden vyjukanej. Nech azbest na pokoji a on nechá Tebe. Naoplátku. *pivo*

kenav

U Okalu spíš než azbest vadil formaldehyd,proto se v něm nesměla zřídit např školka

@kenav Nešiřte dezinformace. Okaly byly základem slavných SOS dětských vesniček. Pokud vím, tak u nás se dřív musely stavět na vzorové zděné přízemí s kotlem a bojlerem a místo východu na zahradu byl balkon. Pro mateřskou školku by tak byl nevhodný dispozičně, nikoli kvůli formaldehydu.

No nevím jestli to je dezinformace ale z panelů okálu jsme kdysi měli postavenu patrovou střední školu. Celá byla vytapetovaná údajně z důvodu aby formaldehyd nešel dovnitř ale venkovním pláštěm pryč. Stejně každoročně chodila hygiena měrit koncentraci do jednotlivých učeben o čemž se vědelo dopředu takže celý týden před měřením byla vysazena všechna zmřížovaná okna budovy aby budova větrala.

hodnocení

7x

Azbest je ok, ked ho mechanicky neposkodite. Azbest natrety farbou alebo za tapetou je ok.

hodnocení

6x

Pozrite sa okolo seba,že koľko je ešte stiech pokrytích eternitom a žijú pod nimi ľudia.

ben®
hodnocení

6x
Dobrý den, nebydlel. Ovšem "azbest" v té stavebnici by mně nevadil. Mně by vadila ta nezateplená, uniformní a fádní stavba jako celek. Dnes už jsou na RD jiné nároky. Zdravím!

mil®
hodnocení

6x

V podobném bydlím přes čtyřicet let a jsem spokojen.

alvap
ANO ..Bydlime50 let. Nebezpecny byl formaldehyd, kterym se lepily koberce.U noveho okalu, v uzavřene mistnosti palily oci a dlouho smrdel. Dneska se podlaha vymeni - koberce- zateplite podlahu a JeTo.
Jinak bych ho za dnesni nove rychlokvasky dřevenky, nevymenil. Ma bytelnou hranol.konstrukci ,,co 50cm obvody a pevne ! obvod.desky z azbestu. Jen dat nove sruby a pritahnout a by nebyl pruvan trochu podpenovat. Pokud nekde zatekalo musi se hranoly vyřiz.a spravit. Ty dnesni stavby jsou sam obvod. sadrokarton,sitky, lepidla, no 50 vam nevydrzi. Kdyz zjisti mysi kudma se dostat pred zimou, mate vykousane diry. konstr.hranoly co 1m a polystyr. Kdyz prijde vichřice tak to vsude lita.A za drahe penize !

ty dnesni stavby jsou sam obvod. sadrokarton,sitky, lepidla, no 50 vam nevydrzi
mýlíte se, taková konstrukce není, jak jí popisujete, určitě vydrží déle, jak 50 let.

hodnocení

2x

Zde vlevo i vpravo jsou 2 Okály, žijí v tom již druhá generece

dozy
hodnocení

1x
Lepší než z radioaktivního plynosilikátu :)
A kolik kupců nemovitosti chodí na prohlídky s dozimetrem :)

hodnocení

0x
Eternit,azbest, idealni pro rozvoj rakoviny,takze preju dobrou chut

Proto je tak velká úmrtnost na Eternit,azbest?

Nejaku odbornu studiu na tu temu sem viete dat? Nik nepopiera, ze azbestove vlakna su skodlive, ale urcite to nie je tak, ako staci prejst okolo susedovej starej eternitovej strechy a bum, do roka rakovina pluc.

Ale no tak! To je skoro šíření poplašné zprávy! Před cca 30 lety jsem z lignátových desek 2 x 1,5 m řezal na cirkulárce čtverečky 10 x 15 cm jako podložky pod vypínače. 18 let jsem bydlel pod eternitovou střechou. Z eternitových panelů mám už přes 25 let chatu. Jsem už pár let v penzi a plíce mám zcela zdravé. Když je azbest tak strašně nebezpečný, jak vysvětlíte, že jsem ještě na živu?

Změňte žánr brakové literatury.

Magdone, vypěstoval jste si imunitu, teď v klidu dáte i jadernou válku...*smich*. Až dorostou dnešní přešlechtěná děcka a projdou kolem takového baráku, třískne to s nima o zem...*smich*

dozy
Oni se ty trny v plicích obalí a zarostou :) pokud to nezačne zahřívat, hnisat, tak je to asi neškodný, azbest je Defakto intaktní, netoxický …

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]