Nejste přihlášen/a.
Chcem sa spitat za dom z okalu zo 70rokov. Byvali by ste v tako este dnes? Predsa to boli stavby z azbestovocementovych dosiek.
@kenav Nešiřte dezinformace. Okaly byly základem slavných SOS dětských vesniček. Pokud vím, tak u nás se dřív musely stavět na vzorové zděné přízemí s kotlem a bojlerem a místo východu na zahradu byl balkon. Pro mateřskou školku by tak byl nevhodný dispozičně, nikoli kvůli formaldehydu.
No nevím jestli to je dezinformace ale z panelů okálu jsme kdysi měli postavenu patrovou střední školu. Celá byla vytapetovaná údajně z důvodu aby formaldehyd nešel dovnitř ale venkovním pláštěm pryč. Stejně každoročně chodila hygiena měrit koncentraci do jednotlivých učeben o čemž se vědelo dopředu takže celý týden před měřením byla vysazena všechna zmřížovaná okna budovy aby budova větrala.
Nejaku odbornu studiu na tu temu sem viete dat? Nik nepopiera, ze azbestove vlakna su skodlive, ale urcite to nie je tak, ako staci prejst okolo susedovej starej eternitovej strechy a bum, do roka rakovina pluc.
Ale no tak! To je skoro šíření poplašné zprávy! Před cca 30 lety jsem z lignátových desek 2 x 1,5 m řezal na cirkulárce čtverečky 10 x 15 cm jako podložky pod vypínače. 18 let jsem bydlel pod eternitovou střechou. Z eternitových panelů mám už přes 25 let chatu. Jsem už pár let v penzi a plíce mám zcela zdravé. Když je azbest tak strašně nebezpečný, jak vysvětlíte, že jsem ještě na živu?
Magdone, vypěstoval jste si imunitu, teď v klidu dáte i jadernou válku.... Až dorostou dnešní přešlechtěná děcka a projdou kolem takového baráku, třískne to s nima o zem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.