Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strop a zateplení

Od: klik odpovědí: 16 změna:
Chystám se zateplit podlahu půdy nad obytnou části. Podlaha je hurdisk a na podlaze jsou vidět traverzy. Nevím přesně co je na hurdisku ale mezi traverzama je nějaký beton, nicméně není beton nad traverzy v cele ploše. Položim vatu, o to tak nejde, ale jak vytvořit pochozi lávku? Položit mezi vatu polystyren o šířce třeba 1 metr? Nebo trámy na traverzy a tak vytvořit lavku?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nevidím to u Vás, jen si to nějak představuji.

Na podlahu kvalitní parozábranu, na to položit ve dvou vrstvách vatu v síle asi 30-40cm. to zakrýt kontaktní difuzní membránou. Lávku pověsit na krokve, na lanko, či řetízek. To je nejsnadnější.

Nebo různě, z polyše o šířce 10cm a výšky 30-40cm, dle vaty udělat podklad pro lávku z prken. To je trošku složitější, ale nikoliv nemožné.

Něco jako StepCross

Ale ne, jak to dělá výrobce, zaklopit OSB deskou, to se nesmí.

klik
hodnocení

Step cross znám. Ale proto i řeším, zda to vůbec muzu zatěžovat když na podlaze není vrchní beton. Pouze hurdy, pak bude nějaká skvara a lehce beton.

Ale to někdo musí posoudit na místě...

olinl
hodnocení

0x

Jak je velká půda? Jestli malá, zateplil bych spíš mezi krokvemi. Samozřejmě je to dražší varianta..

klik
hodnocení

To jsem vyloučil. Asi 130 M

Proč pouštět teplo na půdu?

olinl

130m² podlahy je hodně. Neznám tedy všechny podrobnosti o té půdě, ale občas se dají takové prostory využít jako technická místnost, odkládací místo, pokud v ostatních patrech není dost místa.

olinl, využít jako technická místnost...pokud to má být prostor temperován, pak ano...

olinl

milancukrar: lidé jsou vynalézaví a viděl jsem toho na půdách hodně, tam jde u tazatele o tu relativně dobrou podlahu, že by mu schnilým prkenným stropem "nespadlo nic na hlavu", kdyby tu podlahu využil..

hodnocení

0x

Metr šířka mi připadá zbytečná, stačila by šířka jako prkna, která přijdou navrch, + cca 5 - 10 cm na každé straně přesah.

klik
hodnocení

Prkna tam žádná nebudou, vata bude volne.

? To jako chcete chodit přímo po tom polystyrenu? Lávka se dělá z prken/fošen položených na PS deskách.

klik
hodnocení

Nee, na polystyren bych něco dal, já myslel prkna ze nebudou po cele ploše.

hodnocení

0x

je vícero řešení-zavěsit lávku na konstrukci střechy, udělat z hranolů chodníček vyplnený mez hranoly vatou krytý prkny, OSB... -chodníček z XPS...

klik
hodnocení

To ano, ale jak jsem psal, není to plné pochozi. Ale na šíři xps by to nemělo ničemu vadit

Však jsem nepsal o PLNĚ pochozí půdě. Jen inspirace jak toto řešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]