Nejste přihlášen/a.
Zdravim, rád bych si pořídil sušičku a ideálně i s parní funkcí.
Rád bych věděl, jak moc u oblečení dodržujete pokyny na sušení, tj. pokud nelze sušit, nesušíte.. případně jaký to má vliv. Slyšel jsem totiž o případech, že někdo suší běžně i prádlo, který by se nemělo a prádlo je ok.. což jaksi nechápu v porovnání ve vztahu k názoru "nesušit vůbec, pokud to neni na oblečení napsané".. pak je argument typu "no jako nemělo by se, když se použije sušička sem tam i na takový prádlo, tak se asi taky nic moc nestane".. přesto, nevim, co si mám myslet, nemám zkušenost .. může někdo zkusit poradit? díky.
Pochopitelně např. v zimě bych rád sušil hodně, tedy nešlo by o občasné použití sušičky.
Vyjma opravdu drahého oblečení, kde jsem přesvědčená že by sušičku nepřežilo, dávám vše. Většina prádla zůstane stejná, jen teda ponožky a některá trika se časem zmenšují.
Stálo mě to pár kousků oblečení, než jsem přišla na to, co sušičku přežije a co ne. Takže se neřídím symboly, ale zkušeností. Třeba takovou, že je dobré nové oblečení aspoň 4-5x vyprat a usušit normálně; když ho hodím do sušičky hned při prvním praní, častěji mění rozměry. A že některé materiály se sice nezničí, ale žehlit svoje lezecké kalhoty po sušičce nechci (a nosit je nežehlené už vůbec - vypadají jako naškrobené polámané bavlněné povlečení).
Nicméně já mám kombinovanou pračku se sušičkou (6+4kg) a to znamená, že vždycky z té várky musím něco usušit mimo a docela mi to i vyhovuje.
Rád si kupuji značkové spodní prádlo. Dříve jsem neřešil jakékoliv symboly na prádle a všechno jsem házel do sušičky. Ale taky jsem zjistil, že po pár praní a sušení, je prádlo trochu menší. Tak mě napadlo si zjistit, co vlastně ty symboly znamenají. Od té doby vím, že prádlo, které nepatří do sušičky, tam prostě dávat nemám. A taky ho tam nedávám. A to samé je i s praním. Pokud je na prádle označeno, že se má prát jenom na 30 st, tak ho taky peru na 30 st a ne víc. Teď se mě žádné prádlo nesráží a barvy taky vydrží déle. Už tolik neblednou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.