Nejste přihlášen/a.
Na duchod bydlim v malem byte, kde jsou jistice 16,lednice je v predsini,pracka v koupelne a v kuchyni je jen mikrovlnka a celoplynovy sporak.Je tu nova elektrika,v dome praveka,tak jim nedovolili silnejsi jistice,ale maji to pripravene az probehne rekonstrukce elektriky v dome.To nastalo a mame se rozhodnout na silnejsi jistice. Me se do toho nechce,chtela bych jen sporak s elektrickou troubou, utahne to jistic 16?,je tam na to zasuvka. Kdyz bych vzala silnejsi jistic,kolik by to asi stalo a seka se z chodby do bytu a v byte? Dekuji moc
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
já mám klasický jistič ... Co je v paneláku ... Měl jsem stejnou situaci jako popisujete ... Už máme i v domě novou el... Uvažoval jsem předtím o indukci kde bych musel navýšit jistič což by mě údajně před 4 roky stalo 12000 za jistič .. nakonec jsem si nainstaloval sklokeramiku protože mě to jinak nešlo v té době kvůli odběru a vyšší jistič mě nedovolili ... Víceméně jde jen o to ,že vám to bude při větší odběru vyskakovat což mě taky tvrdili ,ale zapínal jsem skoro vše najednou a nikdy mě to nevyllítlo ..
doplněno 02.10.23 20:58: jinak co se týče nějakého sekání v bytě asi nic ... Jistič se mění v hodinách před bytem .. než jsem zrekonstruoval měl jsem tam pořád stejný jistič tedy 20A a byl zde plynový sporák s el. troubou a taková ta kalsicka přípojka s tím velkým vypínačem na sporák jak bývalo za komárů ..
doplněno 02.10.23 20:58: jinak co se týče nějakého sekání v bytě asi nic ... Jistič se mění v hodinách před bytem .. než jsem zrekonstruoval měl jsem tam pořád stejný jistič tedy 20A a byl zde plynový sporák s el. troubou a taková ta kalsicka přípojka s tím velkým vypínačem na sporák jak bývalo za komárů ..
riva
0x
Troubu 16 A (obvykle) utáhne. Ale nesmíte u toho zapnout rychlovarnou konvici nebo prát nebo žehlit a asi ani zapnout mikrovlnku. Jeden člověk asi dovede fungovat i na 16 A jistič. Jinak půjdete do tří fází a pak už budou i vyšší měsíční poplatky za jistič. Asi máte 1x25A a pak j edalší stupeň 3x16A. Namátkou se podívejte, jak se změní stálá platba za jistič.
teď se dívám do revize ... A mám zmíněný 1x25 A a sklokeramika a vše co zapnu mě jelo najednou ... Ale je fakt ,že než jsem se napojil na nový přívod tak mě doporučovali jet třeba jen dvě plotýnky ... Coz jsem nedodržoval a nikdy mě to nevyskočilo ... Za těch 12000 mě před těmi 4 roky chtěli na 3x20 kvůli indukci
A na což už předělávat teď nebudu ... Když to sklokeramiku bere ...
A na což už předělávat teď nebudu ... Když to sklokeramiku bere ...
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]