Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Justic 16

Od: nora odpovědí: 4 změna:
Na duchod bydlim v malem byte, kde jsou jistice 16,lednice je v predsini,pracka v koupelne a v kuchyni je jen mikrovlnka a celoplynovy sporak.Je tu nova elektrika,v dome praveka,tak jim nedovolili silnejsi jistice,ale maji to pripravene az probehne rekonstrukce elektriky v dome.To nastalo a mame se rozhodnout na silnejsi jistice. Me se do toho nechce,chtela bych jen sporak s elektrickou troubou, utahne to jistic 16?,je tam na to zasuvka. Kdyz bych vzala silnejsi jistic,kolik by to asi stalo a seka se z chodby do bytu a v byte? Dekuji moc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
já mám klasický jistič ... Co je v paneláku ... Měl jsem stejnou situaci jako popisujete ... Už máme i v domě novou el... Uvažoval jsem předtím o indukci kde bych musel navýšit jistič což by mě údajně před 4 roky stalo 12000 za jistič .. nakonec jsem si nainstaloval sklokeramiku protože mě to jinak nešlo v té době kvůli odběru a vyšší jistič mě nedovolili ... Víceméně jde jen o to ,že vám to bude při větší odběru vyskakovat což mě taky tvrdili ,ale zapínal jsem skoro vše najednou a nikdy mě to nevyllítlo ..
doplněno 02.10.23 20:58: jinak co se týče nějakého sekání v bytě asi nic ... Jistič se mění v hodinách před bytem .. než jsem zrekonstruoval měl jsem tam pořád stejný jistič tedy 20A a byl zde plynový sporák s el. troubou a taková ta kalsicka přípojka s tím velkým vypínačem na sporák jak bývalo za komárů ..

riva
hodnocení

0x

Troubu 16 A (obvykle) utáhne. Ale nesmíte u toho zapnout rychlovarnou konvici nebo prát nebo žehlit a asi ani zapnout mikrovlnku. Jeden člověk asi dovede fungovat i na 16 A jistič. Jinak půjdete do tří fází a pak už budou i vyšší měsíční poplatky za jistič. Asi máte 1x25A a pak j edalší stupeň 3x16A. Namátkou se podívejte, jak se změní stálá platba za jistič.

cez.cz/...

teď se dívám do revize ... A mám zmíněný 1x25 A a sklokeramika a vše co zapnu mě jelo najednou ... Ale je fakt ,že než jsem se napojil na nový přívod tak mě doporučovali jet třeba jen dvě plotýnky ... Coz jsem nedodržoval a nikdy mě to nevyskočilo ... Za těch 12000 mě před těmi 4 roky chtěli na 3x20 kvůli indukci
A na což už předělávat teď nebudu ... Když to sklokeramiku bere ...
nora
Díky za rady. Když by se navýšil ten jistič, seká se tam nebo jak se navyšuje prakticky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]