Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trámy na garáž

Od: janf odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
Bude prosím někdo vědět, zda-li na garáž 6x4m stačí trámy 80x140mm?
Mám mezi nimi rozteč 49cm. Tzn. 11ks
Spád 3°
Zdivo- ytong 20cm, tzn. reálne rozpětí je 3,6m mezi zdmi.
Díky za názory.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

0x

ja mám 80x120mm na rozpětí 2m a rozteč 55cm...a na 3,7m rozpětí mám překlad 3xI160 ...takže i když jsem to staticky nepočítal...nemyslím si, že na 3,6m šířky bude 140stačit

el
hodnocení

0x
Takove trámky jsem dával na střechu s roztečí 2,6 m.
140 bude asi málo. Dal bych aspoň 180 ( hrubým odhadem)
Zkus si na takový trámek šlápnout kdyz ho podložíš na požadovanou rozteč a uvidíš jak moc se bude prohýbat, podle toho vyber.
Možná ti to tady někdo spočítá přesněji.
janf

jj, zkusil jsem to, je to myslím vklidu.

Díky moc.

hodnocení

0x

Mám garáž podobných rozměrů, trámy stejné velikosti a půlmetrové rozteče, se spádem dozadu. Na tom prkna s několika vrstvami asfaltové lepenky. Jako střecha je pozinkovaný plech, včetně atiky. Mezi trámy skelná vata. Strop uvnitř palubky. Garáž stojí bez problémů přes 40 let. Když jsem natíral střechu, nepozoroval jsem žádné extémní prohýbání pod mojí vahou. A to mám přes 90kg.

Ještě je potřeba dodat v jaké nadmořské výšce stojí vaše garáž. Protože podle lokality se dimenzuje zatížení sněhem od 150kg/m² výše.
janf

Díky, to máte vlastně úplně to samé co dělám já.

Díky moc za komentář.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]