Nejste přihlášen/a.
2x
Na kotli druhá kontrolka zprava by měla být označená BAR. Mslm, že tlačítkem Mode se na ni proklikáte, ukáže tlak v kotli. Jinak na fotkách dopouštění vody nevidím, buď se to tlakuje hadicí na jednom z těch vypoušťáků dole, tipoval bych ten vlevo anebo někde na trase najdete napojení na vodu s tlakoměrem, těžko říct...
doplněno 01.10.23 21:03:
Netvrdím, že to je správně, ale šel jsem se podívat a podle ESBE ventilu dopouštím do té trubky, která je VPRAVO ( na rozdíl od mého předchozího tvrzení, do té vzdálenější od koutu. Podotýkám, že topení jsem si bastlil sám a pár chyb jsem udělal ( např. filtry vzhůru nohama ![]()
)
doplněno 01.10.23 22:01:
Chlapi, asi blbnu, znovu a opatrně a kontrolujte mě - F22 blikne při poklesu pod asi 0,5 baru, při nárustu ukáže tlak. Dále - voda se dopouští na vstupu do kotle. Podle fotky - pokud jde studená do vstupu levou, blíže koutu, pravou jde ohřátá do esbe, ten je zavřený a vrací ji bypassem zpět do levé a kotle. Po ohřátí to esbe pustí do okruhu, takže levá, blíž koutu, je studená vracečka a teplá je pravá. Pokud jsem to zase nezkonil, platí verze jedna, dopouštět do levé, blíž koutu. Nunici, souhlasíte? I když si myslím, že pokud to není kombinace třeba s krbem, nejsou ZK a mohlo by to být jedno?
Mam o kus dal v te mistnosti ze zdi kohout na vodu - na ktery vypoustak bych mel pripadne pripojit hadici, na ten spodni od studene vody? Ale jak potom kontrolovat ten tlak, abych to nepretlakoval?
Mám dojem že po odblokování F22 začne ukazovat tlak. Dopouštění vody konzultovat s topenářem,který to dělal
Nesouhlasím,elkotel obvykle nemá ESBE apokud má jen 2 přívodní trubky,musí být dopouštění někde jinde .Viz podobný dotaz nedávno u Junkersu.
Pokud myslíte dopouštění u topného systému,je ti úplně jedno protože přes topný okruh se tlak v celém systému srovná.Nechípu ty elektronické tlakoměry - nedopustíte vodu při vyplém zařízení
Obvykle ne, ale on tam má to oběhové čerpadlo, proto asi ten esbe a bypass, ne? Proč ho tam má, když elkotel má své? Tazateli, co na tom okruhu ještě visí? Další zdroj tepla?
Tak ted nevim, pustit se do dopousteni? Prepne se pak na displeji chyba ja ukazatel baru, az zacnu dopoustet? Nebo radsi volat technika/topenare?
Diky!
Na druhé fotce pod kotlem je vidět ještě další 2 napouštěcí/vypouštěcí kohouty, napouštěl bych spíš tam. Po zvýšení tlaku začne displej ukazovat tlak v systému . Připojený bojler - zkuste dát foto, není náhodou dopouštěcí ventil u bojleru? Někteří topenáři to tak dělají, je to jednodušší než tahat hadici
- Chyba kotle protherm F20
- Elektrokotel Protherm chyba F.22 tlak v kotli
- Regulace výkonu elektrokotle protherm
- Kotol protherm v poruche
- Protherm chyba F20
- Protherm 6K - chyba F20
- Kde sehnat náhradní snímač tlaku pro Protherm
- Elektrokotel Protherm Reynok
- Elektrokotel Protherm
- Slaby tlak teple vody - Protherm Tiger 12 KOZ
- Elektrokotel Protherm 18k, expanze?
- Protherm tiger 24koz unik vody
- Hlučný elektrokotel Protherm Ray
- Kotel protherm tiger tece slabe tepla voda
- Chyba kotle protherm f21
- Tlak v kotli vzrusta
- Elektrokotel Protherm chyba F.22 tlak v kotli
- Tlak v kotli
- Po napuštění topení mírně klesá tlak v kotli
- Tlak vody v kotli
- Tlak v kotli Viadrus
- Slabý tlak teplé vody - je to kotlem?
- Tlak v kotli
- Tlak vody u kotle - jaký je ideál?
- Tlak v topení vs manometr na plynovem kotli
- Přetlak jak doplnit v kotli
- Rozdílný tlak na expanzce a na kotli
- Tlak vody v kotli
- Přetlak v potrubí kotle
- Údržba kotle - malý tlak teplé vody
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.