Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snímání veřejné komunikace

Od: natasa odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, soused snímá kamerou i veřejnou komunikaci a natočil manžela jak jsem se psem. Je to vpořádku, ještě nám poslal záběr na telefon. Pes tam udělal potřebu, za což jsme se mu omluvili. Záběr je cesta, trávník a oni. To můžou takto postupovat? Děkuji za odpověď.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Copak, nejlepší obrana je útok? Vy jste asi porušili nějakou obecní vyhlášku a kopete? Pokud vím, může tam mít kamery, ale neměl by data ukládat. On je neukládá, ale asi při kontrole kamery zjistil, že tam omylem zůstala karta se záznamem psa. Mám dvě takto namířené kamery a jak jsou tomu sousedi rádi... Zachránilo nám to v celé ulici katalzyátory a jak byli poliši rádi, když hledali zloděje aut a já je měl na záznamu v celé kráse... Nikdo neřešil GDPR.

natasa
hodnocení

Co to je za odpověď,
gogou

No pravdivá! Pokud video nebude šířit dál... Naopak, lze to použít jako důkazní materiál v případě potřeby.

lopatka
hodnocení

8x

Sbírejte po sobě (psovi) hov*a a bude vše OK *hledam*

hodnocení

7x
Stačí po čoklovi sbírat hovna a "zlý" soused nemůže říct ani ň.

hodnocení

2x

Ne, nesmí. Dokonce nesmí zaznamenat ani průběh trestného činu . např vloupání, pokud nesnímá své prostory a pozemky.. Pokuty za snímání veřejného prostoru jsou celkem závratné. Doporučuji záběry uložit pro případnou potřebu. Pokud se cítíte poškozeni, můžete se obrátit na ÚOOÚ . viz odkaz

uoou.cz/...

To není tak úplně pravda...

dostupnyadvokat.cz/...

No, nevím do jaké míry se změnily zákony, ale z první ruky vím o člověku, kterému vykradli prodejnu fotopříslušenství a ve finále měl obrovské problémy právě s tím, že měl kameru, která snímala chodník před jeho krámem.

Něco se dočtete v tom článku co jsem přihodil v odkaze.

Nemáte na mysli ten případ, kdy měl majitel prodejny kol problémy s tím, že na internetu zveřejnil záběry pachatelů z bezpečnostní kamery? Tuším to byla vnitřní kamera a problém nebyl s tou kamerou, ale zveřejněním těch záběrů.

xxx
hodnocení

2x
Tazatelce jde o to, až soused zachytí milence tazatelky :)
Chápejte, GDPR :))

hodnocení

2x

klidně to dejte k soudu...určitě vysoudíte majlant ...a ostudu až do sedmého kolene/pokolení taky jsem si udělal pořádek se sousedem jehož pes mi chodil pravidelně s průjmem před vchod do dvorku a toho měl na vždy ráno na vodítku...sice stálo mě to trochu času,uklidu s oplachováním chodníku a čekání ale výsledek stál za to...a kdyby se cukal tak to s ním vytřu bez ohledu na následky...od té doby se to už nestalo... jinak na hrubý pytel -hrubá záplata

hodnocení

0x

Ano i ne, záleží nač se ptáte.

Pokud na snímání, tak nikoliv, pokud na uklízení po Vašem pejsku, tak to udělali na jedničku.

Co s tím budete dělat?

natasa
hodnocení

Nevíme co s tím, vím, že to z manželovi strany nebylo OK, ale vadí to, že oni mají připonky i k dětem, které jezdí na koloběžka h, přestože je kousek od nich cyklostezka. Uvidíme, ještě to zvážíme.

Paní Natašo

Nevíme co s tím***to si musíte sama rozhodnout. Osobně bych více uklízel po pejskovi, občas bych zamával do kamery panu sousedovi, občas bych se ho zeptal, zda-li na těch záběrech jsem OK, nebo se mám učesat...

xxx
Paní tazatelka by mohla ukázat holou pr*el na kameru, případně zahajlovat :))

Bože, kam ten svět, naše společnost, spěje. Ty sousedovi se,eš přede dveřmi, dobře, tvůj pes, ale hlavně vadí to, že tě přitom vidí. Kdyby jsi vzala sáček a uklidila, asi by ho nenapadlo na video vůbec koukat. Řeči o koloběžkách jsou už jen zástupný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]