Nejste přihlášen/a.
Zdravím chci se zeptat ,zda někdo neví co může způsobovat pískání v odvětrávání WC v paneláku...
Pro info mám svoje větráčky jak v koupelně tak na WC a bydlím úplně v přízemí...
Pískot vychází jen z WC a v koupelně to slyšet není,i když to jde to stejné trubky a pryč nahoru...
Když zapnu svůj větrák tak se nic neděje... když můj větrák je vyplý a společné odsávání je zaplé tak na WC to píská... Zajímavé je i to ,že když zavřu dveře na WC tak už to nepíská jen klasicky hučí... Náš pan chytrák domovník,mě tvrdí ,že je to těmi mýmy větráčky,že je to roztáčí... ... podle mě je to ale nesmysl... protože ,když zapnou společnou ventilaci tak to píská a když do toho zapnu já svoje větráčky tak to píská pořád stejně... Jako že pískání je potom podtón ... je to záhada...
Máte tam zpětné klapky? Takové celuloidové nic za těmi větráčky? Chytráka domovníka si važte, že se tím vůbec zabývá. Uveďte vzduchotechniku do původního stavu a nic pískat nebude, do funkčního odsávání se nesmí zapojovat další ventilátory a digestoře, protože to komplet rozhodí systém. Potom to píská, hučí, nejdou otevírat dveře, vlají záclony a žere to malý děti...
Ale to právě se Vám snažím vysvětlit! Tam se sešlo spousta věcí, na které ten systém nebyl navržen! Tam vadí i třeba těsná plastová okna, vchodové dveře, těsné dveře na WC... Zavřete dveře na wc, je málo vzduchu, tak to tahá od sousedů nahoře. Zavřete okna, totéž. Sousedé to zaslepí, otevřete dveře a ty Vám zlomí ruku...
Nevím jaké klapky... je tam vrtule a klapky ve předu... Každopádně nic odělávat nebudu... Co se týče správce ,je to debil který neví nic... a už při rekostrukci jsem to byl svědkem ,bohužel... Co se týče toho pískání,tak větrák na to vliv nemá ,protže to píská jak při zaplém stavu tak při vyplém stavu a jen když mám oetvřené dveře od toho WC ,což jsem uvedl... Dále se nikdo neptal na odpověď odstraňte co nemá být... mám k tomu své důvody a nikoho s tím neomezuji a ni si nikdo na nic nestěžoval..
Tak vy si tam dáte svoje větráky aby sousedé věděli co vaříte, jaké máte zažívání a potom si jdete stěžovat, že to nefunguje jak má. Do centrálního odtahu se nesmí zasahovat. Já být správcem, tak požaduji, ať to dáte do původního stavu.
Do centrálního odtahu se nesmí zasahovat. Váš slovník je takový obhroublý, ale nejsem tu od toho, abych vás vychovával, to měli udělat jiní. A jak říkám dětem: " sprostá slova z vás dospělé neudělají"
Martine, přečtěte si ještě jednou, co píše @berger; pokud to nepochopíte napoprvé ani napodruhé, tak čtěte znovu... dělal jsem v minulosti na dohodu opravy elektroinstalace bytů a společných prostor. V jednom přízemním bytě měli problém, že nešlo otevřít dveře na WC, pokud bylo spuštěno centrální odsávání... Předvedli mi stav, bylo to tak...dveře držely a k tomu pískot a hluk... Po bližším ohledání zjištěno, že ventilátory nikdy nebyly v koupelně ani na WC; pouze některým sousedům na stejné stoupačce se nelíbilo, že centrální odsávání jim "bere" teplo z bytu a proto silonovou folií, "uzavřeli" vstup do stoupačky...přicvakli mřížkou...Přidaly se další byty a stav se zhoršoval...Když zůstalo funkční pouze odsávaní v přízemí a jednom bytě v 5.patře (celkem z deviti) , došlo na požadavek opravy, volali mi a zbytek už víte... Zkoušel jste na radu bergera zablokovat "vrtuli" ventilátoru? Jak to dopadlo?
Takže, Martine, hledejte problém i u sebe, a "chytráka domovníka" v tomto případě nenapadejte...
Jak tak sleduju diskusi, jde o to že kadý majitel bytu si tam tak nějak něco nabastlil čímž podstatně zasáhl do původního stavu a teď se divíte že to nefunguje jak má. Dělalo se více systémů odvětrávání a takhle na dálku bez absolutní znalosti prostředí nelze poradit nic jiného, než uvést systém do původního projektovaného stavu
Napadla mě jednoduchá věc, mechanicky ten ventilátor zablokujte, natvrdo tyčkou mezi lopatky. Pokud pískání zmizí, máte viníka. Pokud ne, hledejte v potrubí. Mmchdm, takhle krásně pískává i staré plechové těsnění, co se dříve dávalo na vchodové dveře.
Jde to ztuha, ale už si začínáme rozumět. Vítr, silný tah, zavřou se dveře - to vše píši už dříve, to jsou následky. Teď hledejme, následky čeho? Silný tah, ano a proč? Protože - a jsme opět na začátku. Prostě si každý do té ventilace drbal, jak chtěl. Vy, sousedi výše a ještě výše. Chápu, chtěl byste, aby tady někdo napsal, že správce domu je povinen na náklady společenství snížit tah atd. podle paragrafu 138 odstavce VI písmena d) zákona o námořní plavbě. Nevěřím, že to klapne.
No nic, je to marný, já to balím. Jsi asi větší odborník, všechno víš líp, nepomohu. Jsi v přízemí, ona ta VZT u tebe končí a je otázka, jestlipak ty trubky jsou dole zaslepené. Dále, do těch rour vedou vstupy z kuchyně a koupelny, to jo, ale také v bytech, kde je plyn, jsou u podlahy další vstupy, půl metru nad podlahou ve stoupačkách, ale to jistě víš. Už ti seplo, proč to fučí stoupačkama? Jdu na pivo...
Ste arogantny, problem, ktory ste vy + vam podobni vyrobili nepovolenymi zasahmi do vzduchotechniky popierate, domovnik je debil ... Vam sa poradit neda.
Jedine fungujuce riesenie je objednat si novy projekt a realizaciu tak, aby bola vzduchotechnika vymenena za pretlakovu, spravne osadene klapky atd. To sa musite vsetci dohodnut a odhlasovat to.
S tou "hlavni trubkou" je zle to, ze tam chytraci ako vy urobili nepovoleny zasah a tlacia tam vzduch ventilatormi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.