Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit zničené parkety?

Od: michaelap odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
snažila jsem se z parket různými způsoby odstranit moč od králíka. Po jedné internetové radě jsem namokřila hadřík peroxidem vodíku, dala na to mikrotenový sáček a zatížila knihou. Bohužel to udělalo ještě větší spoušť, než byla původně. Moč to odstranilo, vznikl vyžraný bílý flek, ale vznikla také mapa hnědé skrvny po peroxidu, která ale barvu nevyžrala. Poradíte mi prosím, zda se to dá ještě nějak zachránit, např. lokálním přebroušením a následně nanesením nějakým jemným tónovacím lakem? Nebo je nutné přebrousit celé parkety? Skrvna je cca 15×15cm, zasahuje na čtyři parkety. Děkuji moc za jakoukoliv radu.

Jak opravit zničené parkety?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máte dvě možnosti. A/Zapůjčit stroj nebo najmout firmu a parkety přebrousit. Celou místnost. B/ Koberec z rohu do rohu.

spu
hodnocení

0x

Jakákoli vámi popisovaná oprava bude vidět. Celé to přebrousit, což nechcete, nebo koberec.

hodnocení

0x

Opravit by to mělo jít přebroušením a znovunalakováním, ovšem vidět to bude, protože stejný odstín asi nedocílíte (ale pořád lepší než tohle). Já bych parkety vyndal (jednu bude nutno vyrvat s poškozením) a vyměnil je s parketami někde, kde nejsou vidět (v rohu či pod nábytkem). Výměna parket je ovšem nesnadná kvůli drážkám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]