Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Dělám rekonstrukci bytu, nové jádro, mám tam výstup hranaté vzduchotechniky přímo do koupelny, který byl zakončen mřížkou. Chtěl jsem tam dát ventilátor. Je to cca ve výšce 2 metry a vychází to přímo do sprcháče,zóna 1.
Lze tam namontovat výrobek viz. odkaz?
Pokud ano, má dle výkonu a parametrů toto vůbec smysl? A jaký je princip zapojení? Když bude podle délky kabelu rozvaděč tak 8 metrů od toho, lze tam použít normální CYKY 3X2.5?
Děkuji
"Sakra chlapi, vždyď to máte napsané v té příručce", tak někak do bylo v jednom nejmenovaném filmu.
Můžete to do zóny 1 dát, vždyť je to na 12 V ss, to mám dojem, že takové napětí nezabije ani koňa.
Pro neznalé na vysvětlenou, kůň je "na elektriku" mimořádně citlivý a může ho zabít proud, který vy ani nepocítíte.
Na připojení bude stačit CYKY 2×1,5 mm², vyhoví s velkou rezervou jak proudově, tak i z hledista úbytku napětí. Předpokládám, že trafo 230/12V namontujete do rozvaděče.
Píšou, že ventilátor je pro malé koupelny s sprchové kouty, ale i kdybych znal velikost koupelny, kde chcete ventilátor dát, tak neporadím, o vzduchotechnice jen vím, že existuje.
Ale vždyť je a je k němu dodáván i zdroj SELV ! Pokud bude trafo mimo zonu 1 a 2 může (aby za ty prachy taky ne!
Koupil bych mnohem levnější... Rozklikni si popis ventilátoru..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.