Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správně nasazena hlavice u radiátoru?

Od: juglans® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,prosím vás,známý mi při práci,,nechtíc urazil uzávěr na topení v paneláku.Koupil novou hlavu a přidělal.jsou tam číslice,od 1 do 5 ,zámrzovka,na kterou ještě otočit jde,ale dál na takovvý znak E ,to už bohužel NE.Takže mám dané jen na zámrzovku a dnes začali topit a ikdyž je topení studené,hučí,jako když je zapnuté..No leze mi to na nervy,nemohu spát při tom zvuku..Před tím,když jsme měli původní hlavu,šlo až otočit,za zámrzovku.Nemohlo se stát,že je nasazená špatně?Hlavice je značky Honeywell,jako byla původní,jen se trošku liší,přikládám fota doklad nové hlavice a obě k porovnání.

Správně nasazena hlavice u radiátoru?
Správně nasazena hlavice u radiátoru? #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Radiátor hřeje nebo ne?Pokud ne, je problém jinde

hodnocení

Dobrý den,radiátor normálně hřeje,když se jede na stupně.Původní hlava s tím červeným puntíkem,mě hřálo topení až tak na stupen 3.Mívala jsem ho ale vypnutý až za hvězdičkou,kde už nebyly jiné znaky,jako zde to E,nebo co to je.

Pokud radiátor při nastavení hlavice na nezámrz netopí,je to OK. Každému stupni na termohlavici sice odpovídá určitá teplota,ale konkrétní teplota při nastavení závisí na mnoha dalších podmínkách - hlavice v průvanu zavře později než hlavice pod parapetem nebo za závěsem apod... Nedívejte se na stupeň nastavení ale na to,jestli je vám teplo .

hodnocení

No,děkuji vám za odpověd.Jde ale o to,proč topení je slyšet,jako kdyby bylo puštěné..Já jsem při staré hlavici,neřešila stupně,prostě jsem sáhla na topení a tastavila kohoutek,až když ohřívalo a zrovna tak,obráceně a dala jsem raději až za zámrzovku.Ted to otočím jen kam jde ,při vypínání,tedy na hvězdičku a stále hučí..

Probém v rozvodech topení - špatné nastavení čerpadla,vzduch v systému...řešil bych se správcem objektu.U nás měli na jednom baráku nastavený několikanásobně vyšší průtok než měl být podle projektu

hodnocení

Děkuji vám,kdyby zase hučelo,opravdu se na ně obrátím.ulevilo se mi,že nyní je to v pořádku,asi to bylo tím,že zrovna ,poprvé zapli,než se to srovnalo.

hodnocení

0x
Hlavice od jineho vyrobce nemusi uplne pasovat na ventil u radiatoru. Nasroubovat muze jit, ale ty krajni polohy v nastaveni nemusi fungovat, tak jak by mely. Zkontrolujte starou a novou hlavici, jestli je od stejneho vyrobce.
hodnocení

Je to od stejného výrobce.Jen je trochu jiná,starý typ už nemají.

hodnocení

0x

Doufám že to je ona

Cituji z návodu "Zasunutím dvou kovových kolíků do otvorů v otočné části hlavice může být blokován, omezen nebo zúžen regulační rozsah
Provedení s nulovou polohou nebo pouze s protimrazovou ochranou"

vasetopeni.cz/...

hodnocení

Dobrý večer.Takže by to mohlo být,že nejde otočit na to E,pokud to dobře chápu?Ta hlavice by měla být T 9000,pokud tady co čtu,je číslo typu.ale proč slyším hučet topení?Sice málo ,ale v tichu to není příjemné.schválně jsem se šla podívat k dceři do pokoje a tam nic nehučí,jen když se otočí na ohřev.

hodnocení

Dobrý den.Děkuji velice,všem za pomoc,při řešení hlavice.topení přestalo hučet,nebo syčet.Zřejmě to tedy bylo tím,že ho pustili večer poprvé...Ale opatrnosti není nikdy nazbyt a kor,když člověk tomuto nerozumí,raději se ptá...Jsme v nájmu 2, rokem a tak jsou pro mne některé věci neznámé.měli V domě mě topení,žádné zvuky nedělalo.:) To,že tady v nem někdy dělá rámus,to už vím od loni,ale syčení jsem nezažla.Takže by mělo být snad ,vše vpořádku a všem,ještě jednou ,moc děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]