Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím poradí mi někdo jak mám nejlépe natáhnout a kudy káblík pro světlo, které jsem nakreslil na obrázku? Doposud ho mám tam kde světlo svítí, chtěl bych aby mi svítily obě dvě po zapojení, nakreslíte někdo jak by jste to vedli? Děkuji
no o tom žádná!
ale když chce radu, tak ať se potrápí, anebo se mu to třeba povede.
jestli není "jelito" tak nemá co zmršit,né?
Radí chirurg na poradně, jak vybrat slepé střevo? Je mnoho možností při amatérské nebo i laické instalaci udělat chybu a tím dát možnost vzniku úrazu nebo požáru. Dokonce i vyučení elektrikáři občas udělají pořádnou kravinu...
Takže odborník nerad radí složitější věci, protože ví, jak by to mohlo dopadnout. Plus případné popotahování při průšvihu...nebo třeba jen výčitky, že špatně poradil, i když ten laik to špatně pochopil a ještě hůř udělal...
Odborník se tím, že poradí, obírá o případný kšeft... i to je možnost. Je určitý trend ve společnosti, že každý se snaží udělat si vše sám. S jakým výsledkem, to už je horší...Já nedám vydělat malíři, on nemá na zaplacení instalatérovi, instalatér si neobjedná mne jako elektrikáře. Do toho řetězce si můžete vložit ještě x článků, stále to bude realita.
najdi krabici kam je privedeny kabel ke svetlu...nekde bude. Ven flexu vyrizni drazku a zaprav.
ne nejakou cokoladu v liste se vyprdni. a davat krabici v miste stareho sverla a listu na nove misto... me pripada dost nevhodne. Samozrejmne nicemu to neoporuje, ale vzhledove?!
pro připojení světla lze zaké použít kabely pod omítku CyKyLo-J. Jsou tzv. ploché a mají je vkaždém hobby marketu a pod. Pokud je to žárovka cca 60Wmyslím, že průměr drátu v mědi bude postačovat kolem 1mm. (CyKyLo-J 3x1.5mm bohatě). Pozor dejte však na případný přechod stávajícícho (drátů) hliníku na měď, to by se mělo dobře promyslet . . . možná to tu již někdo řešil.
miro! 1mm neblazni vzdy 1,5mm mame jisteni 6 nebo 10A v techto podminkach vzdy 1,5mm a nikdy nedimenzovat kabel dle odberu! kabel vzdy podle jistice.
Proč by neměl odborník poradit amatérovi, jak natáhnout kabel a zřítit světlo na stropě? Naopak mně zdejší odborníci poradili, a to na štědrý den, kdy nám odešel bojler. Bylo to přes poradnu a pomocí jejich rad jsme nebyli přes svátky bez teplé vody. Dodrželi jsme jejich rady, a jsem jim moc vděčná. Po svátcích jsme nechali bojler opravit, protože na štědrý den s námi žádný místní elektrikář nechtěl už nic mít, což na druhou stranu také chápu. Zde mi pomohli: Dexx a Juvla. PT /stařenka/
no... to zrovna neni dobre, protoze kdo tomu nerozumi muze tve "rady" vyuzit a to je pak spatne, ale celkove je to nevhodne radit neproskolenemu(nevyucenemu) v oboru.Rikam si radeji dobre poradit nez aby pachal neco horsiho, protoze mnoho nevyuzije elektrikare z pochopitelneho duvodu...na takove prkotiny malo ktereho elektrikare dostanete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.