Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stažení betonu latí

Od: alannorf odpovědí: 21 změna:

Zdravím

Mám nachystané obvodové pásy na nich dva šáry ztraceného bednění a 10cm vysoký šalung...

Takže budu dělat "deku" 5m x 5m x 10cm. Beton si budu míchat sám v 50 let staré míchačce. (která mě právě odešla a uvažuji o koupi nějaké hobby - nějaký typ?)

Problém je v tom jak mám tak široký beton stáhnout latí..

Dá se říct že je to jediný způsob jaký jsem dosud používal :)

Dáte někdo nějakou radu? Díky

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Třeba dvě pět metrů dlouhé lešeňové trubky máte? Podhodíte je do roviny betonem tak daleko, jak ještě dosáhnete, po nich stáhnete pás latí, vzdálenější vytáhnete a dáte tak, aby vznikl další pás. Díru po trubce zamáznete. Možností je víc, tato je nejjednodušší

krtek6
hodnocení

3x

jestli to máš 5x5x0,10 to máš 2,5m3..na to se vybodni míchat a objednej si přímo mix z betonárky...je to výhodnější jak finančně, časově tak i energicky...i když se to na první pohled nezdá...

A jak to stáhnout? Buď si v půlce tzn v 2,5m připrav před tím ještě nějakou vodící lištu a pak pomocí kratší latě to ber z kraje po lištu a pak od lišty ke kraji...a nebo si vem nějakej jekl délky aspoň 5,5m a pak ve dvou lidech to budete normálně shrnovat a rovnat z venku z těch ztracenek/bednění...varianta 3 je prostě, že to od oka srovnáš kratší latí tím co budeš mít...Stejně je to jen základová deska tam se na vizuál ještě nehraje, protože na to přijdou další vrstvy a do nejlepší roviny a kvality si to nachystáš jen u krajů, kde půjde potom zdivo...

asd1
5m jekl se prohne,musel by být prihradovy.. to už spíš široký prkno na výšku. Lepší rozdělit na pruhy. I když dobre by to šlo AL zebrikem, ten se neprohne.
Míchat 2,5m3 doma v michacce je nesmysl,leda že by bydlel u potoka a měl písek zadarmo..
krtek6

@asd1: těch možností je hodně...já neměl třeba 5m šířku, ale jen 4,10m a koupil jsem si v OBI 2 hranoly (myslím 6x6 délky 2,5m), přeložil jsem je tak, aby v prostřed byla největší masa dřeva kvůli průhybu a stahoval jsem to právě způsobem, který jsem psal..sice se to furt prohýbalo nějakých 3-5mm, ale to bylo v toleranci rovinnosti desky, takže jsem to neřešil...svou práci to udělalo, a pak jsem dřevo zužitkoval ještě na pomocné lešení :))

hodnocení

0x

Pozor na tie hobby miesacky, moja s bubnom 120 litrov ma tak slaby motor, ze sa prehrieva a odpaja ho tepelna ochrana. Neberte rozne ciny z hobby marketov.

hodnocení

0x

Chápu Vás dobře, že Vám jde o šíři 5metrů? To že jí rozdělíte na pruhy 5x 2,5 metrů, uděláte pruh, pak zbytek 2,5 metrů?

Chápu Vás dobře?

Poslechněte rady pana Bergra, pokud trubku nemáte, uděláte proh betonu, místo trubky.

doplněno 30.09.23 19:54:

stavimesidomecek.cz/...

hodnocení

0x

5x5x0,1=2,5m3 betonu míchat v míchačce a ještě v hobby které jsou z bídou na 2 kolečka? Už Vás lituji.Míchačka cca4000kč, nebudu počítak štěrkopísek (cca600kč/t a bude třeba ccca 4,5t) ,ale jen cement -25kg kolem 100kč. Budete potřebovat mezi 300-400kg (12-16 pytlů cementu =1200-1600kč ) nepočítám další jako doprava a jste na 5000kč +cca 2400kč písek a drť (ne všude je bootnový štěrkopísek) doprava a jste ještě víc než si nechat mixem dovézt beton profesionálně namíchaný v potřebném poměru na základy!Když vezmu ceník HB beton a beton třídy 20/25 tak je to cca 2 200kč/m3betonu a doprava 700kč /do 3,5t. tak počítekjte co je lepší!

Alwe odpo na otázku- do země zarazíme trny z roxoru na požadovanou výšku betonu, v roztečích dle potřeby a těch se držíme-pak se to přejede "letadlem" (vybrační lať) a je hotovo. Jde jen o základ. Jinak ta "deka" se jmenuje základová deska.

doplněno 30.09.23 11:46:

Nobo jak píše p.Berger-trubka podložena na výšku třeba betonovými cihlami , nebo uděláš platli po které budeš strhávat je hooodně variant jak toto udělat.

k2

Kde ze si muze normalni smrtelnik koupit kubik betonu 20/25 za 2200Kc s DPH? Cenu dopravy taky moc nechapu, protoze 2,5m^3 betonu bude mit hmotnost dost pres 5tun.

Cena z minulého týden, 22 kubíků i s dovozem 6+6km, firma CEMEX 3103-3 466Kč, dle druhu betonu, cena i s DPH

C20/25 X0 16 S3 2 250 Kč 190 Kč 2 440 Kč + DPH

alannorf
hodnocení

Nejbližší betonárka (Valašské Klobouky) 15 km, cena za dopravu 1m3 - 600,- ale platí se minimálně 6m3 tedy 3600,- Cena za m3 betonu 3600,-x2,5 tedy 9000,- a to nepočítám že od cesty k místu kde budu betonovat je to 35m (to se dá řešit čerpadlem za 5000,-)

Moc dobře vím že by to bylo mnohem rychlejší, lepší atd. Přesto i tak děkuji všem za nápady jak řešit zarovnání betonu.

Budu občas betonovat i další menší věci proto ta míchačka..

No asi takto -když sečtu dopravu za písek, kamenivo cement a pak ještě na dopravu míchačky-tak z betonárky to vyjde levněji, navíc kdo zná, tak ještě levněji např pro sebe bych na ZD nebral beton třídy 20/25 ale nižší třídy ajiné vlhkosti, pak je cena za kubík o 1000kč nižší, navíc kdo zná tak se obrátí přímo na řidiče betonárky a poté sleva (dle množství betonu bylo až 20% !)

Ono ne vždy to na první pohled dražší je opravdu drahé! kdo chce a umí,najde si a ušetří z menší dřinou ...

diesel, která betonárka?

p.Milane obě dvě u nás v JH - HB beton a Ćeskomoravský beton

asi hledám špatně, ale tak levnou směs jsem tam nenašel. Ale to není vůbec důležité----

Omluva přehlédl jsem sumy nebo přepsal? Je o 1000kč dražší ,ale na toto je tento zbytečnost.

krtek6

Normální cena za C20/25 je i s uložením za 3500,-/m3 ...tarifní pásmo bych viděl běžně, tak na 300-500,- a pak třeba čerpadlo...furt je to výhodnější cenově a jinak si to dovést než to míchat a nechávat si navážet jednotlivý materiál a vyrábět sám hmozu...já osobně bych se s tím teda nejebal...a to si myslím, že jsem dost velkej žid...

hodnocení

0x
Když nebude svítit sluníčko dá se podle laserového niveláku zarovnávat hladítkem do roviny.
Co na vaší míchačce odešlo?

Muze si pujcit i rotacak. Tam slunce nehraje roli.
alannorf
hodnocení

Na míchačce dřel řetěz do krytu motoru tak jsem ho zkrátil ale teď se zase nemohu sladit s klínovým řemenem...

Chce to asi většího odborníka .. tady na Zlínsku ale o žádném nevím..

Stažení betonu latí
Stažení betonu latí #2
Stažení betonu latí #3

Nemusí být odborník, jen šikula, co si s tím poradí...

tak jiný řemen...

hodnocení

0x
A co takhle kompromis? Nechat si v betonarce namichat suchy beton, zajistit si 5t kontejner a jen to prohnat michackou? Ale chce to aspon 2 michacky jinak to je o nicem . Ja to tak udelal a pohoda. Mel jsem taky nejak 2,1m3. Usetrilo by to cachry s matrosem, ktery tam stejne musite dopravit, plus opruz s michanim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]