Nejste přihlášen/a.
5x
je hezké, že ty jsi v radiátorech netopil, ale topení se skládá minimálně ze dvou složek z nichž jedna je odečet z radiátorů a druhá je rozdělená na byty nebo m2
Já bych to spočítal tak, že zaplatí 7/12 základní složky + příslušný podíl spotřební složky podle naměřených hodnot za dobu pronájmu. Ale to předpokládá, že musí znát údaj na měřidlech při nastěhování a při vystěhování. To může být problém, protože já např. mám měřidla VIPA, kde je několik údajů a výpočet spotřeby je dost složitý.
Hlavně to ani nejde spočítat nyní, protože faktura za rok 20:23 bude k mání třeba až v dubnu 2024…
Jo a ještě existuje tepelná náročnost jednotlivých měsíců podle přílohy vyhlášky nebo zákona, pro každý měsíc je stanoven procentní koeficient -Je asi zbytečné to hledat, tazateli to nepomůže, tak hotel má nárok na obdržení vyúčtování jednou ročně, takže musí čekat do dubna
@xd Je jasné, že je potřeba počkat na roční vyúčtování. Ale nějak ve vašem příspěvku postrádám návod, jak z toho ročního vyúčtování spočítat náklady nájemníka, který tam bydlel pouze 7 měsíců. To musí spočítat majitel, ne nájemník. Nebo jsem něco špatně pochopil?
3x
0x
Jsem toho názoru, že zálohy na službu, kterou jste nevyužívali by měl pronajímatel vrátit ihned bez ohledu na roční vyúčtování. V tomto případě není co vyúčtovávat.
0x
tak se prý vyučování provádí jen jednou do roka, co když se ale do bytu nastěhuje nový nájemce a přes zimu bude topit nonstop a ony zálohy protopí?
1) to je pravda, každopádně si můžete zjistit, kdo vyúčtování rozúčtování kdo mě dělá, a toho se zeptat, zda by byl ochoten provést mimořádné vyúčtování za poplatek
2) V případě, že jste si nezaznamenal stavy měřidel tepla, či vodoměrem, no tak je to možné, že Družstevník už vám nic nevrátí…
Pokud v domě nejsou čidla radiátorů takzvané IRTN, poměrové měřidla,Stále lze rozdělit náklady mezi uživatele, tedy rozúčtovat podle Přílohy zákona/vyhlášky, Která stanoví tepelnou náročnost jednotlivých měsíců. tak si dohledejte a můžete se podívat, kolik procent se ve vašich užívaných měsících počítá, následně se čtení poměr, který bude < jedna, vynásobíte celkovým nákladem za teplo. Jednoduché.
Ale tuto metodu můžete použít pouze v případě, že radiátory nejsou osazeny jinými měřidly!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.