Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Rád bych se tu poradil,jak mám zjistit cenu bytu,aniž bych musel platit drahý odhad? Mám byt v Praze 7,Holešovice.Byt je velký 48 metrů a má sklep.Může mi někdo prosím poradit,jak zjistím,jestli je reálné mít odhad od odhadce na 2 500 000? Vím,že když zaplatím odhadci a on mi řekne,že takovou cenu to nemá ani náhodou,tak jsou to vyhozené peníze.Pokud by mi řekl,že odhad takového bytu v této lokalitě se pohybuje třeba mezi 1 500 000 - 3 000 000,tak bych to risknul a nechal jsem si ten odhad udělat,ale takhle nevím jestli to nejsou jen vyhozené peníze.
Nevíte někdo kde bych mohl zjistit,jestli je reálné,že by mohl být odhad takový,jaký bych potřeboval?
Děkuji moc za případné rady.
Ohadci jsou státem schválení a nemůšou příliš manipulovat s cenou bytů. Navíc cena odhadní bývá v praze diametrálně nižší než cena tržní protože se vychází z tabulkových údajů. Váš byt bude (48M2) bude okolo 2Mkč. Pokud chcete "autorizovaný" odhad 2.5M je to podle mého názoru problém.pokud se ovšem nejedná o luxusně vybavený byt prodávaný např. i s vybavením.Nepíšete zde žádné podrobnosti: opraveny? rekonstruovany? stary? s nabytkem?patro? je tam vytah? je to stara zastavba?novostavba? panel? atd atd. Hlehejte tržní cenu na realitních serverech.
doplněno 19.05.10 17:21:no ted koukám že tržní cena(možná)bude i 2.5M ale odhadní nevim nevim . sorry
Zkuste si sám vypočítat orientační cenu bytu podle této kalkulačky:
cenybytu.idnes.cz/...? Já jsem to zkusila na byt v Kolíně - celkem dobře ho znám a myslím, že mi vyšla celkem reálná cena.
No a potom výslednou cenu porovnejte s cenami uváděnými na realitních stránkách - jak doporučují kolegové.
kina, obecně je třeba vyjít z průměrné ceny za m2. V Bubenči se to pohybuje kolem 56000/m2. bydletvpanelu.cz/.... Holešovice na tom budou podobně.
Takže vám to vyjde u vašeho bytu přes 2,6 mil. Samozřejmě záleží na tom, jak je byt vybavený a lokalizovaný , ale z osobní zkušenosti vám mohu říct, že 56 tis/m2 je na Prahu dobrá cena a kdo za tuhle cenu koupí - neprohloupí . karina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.