Dobrý den. Prosím o radu, jak dostat uhnité, zalomené šrouby ve hmoždinkách, které drží toaletní mísu? Vodař asi měl použít nerez šrouby, toto je stav viz foto po 8 letech... Diky za pomoc předem
To záleží, co máte k dispizici. Já bych na to navařil matky a horké bych to povoloval z tekoucích hmoždínek. Pokud to aspoň trochu čouhá, mohlo by stačit to prohřát plynovým hořákem a vytáhnout kleštěmi. Kdyby nijak nešlo, tak zabrousit a nové díry kousek vedle. Také záleží, co je pod tím. Jestli nějaký zásyp, mohlo by to jít zamlátit dolů.
Vyvrtal bych nove diry teste vedle tech stavajicich. O nejaky ten cm posun wc nevadi a kdyz by se stara hmozdinka se sroubem uvolnila, tak to nevadi. S pomoci chemicke kotvy tam tu novou hmozdinku uchytim.
aaa
clas - nemůžeš díry vyvrtat u WC s otvorem dolů do podlahy jinde. Jedině, že by jsi chtěl mít WC mísu šikmo v místnosti. Jde to jen u WC do zadní části mísy.
Vzhledem k dlažbě asi svařování nebo hořák nebudou moc vhodné řešení.
Já bych zkusil (protože mám doma trafopájku) hrotem trafopájky nahřát ty zbytky šroubů v podlaze. Musíš na nich nejprve očistit plochu pro přenos tepla z hrotu do šroubu. Ažbude šroub nahřátý tak úzkými kleštěmi zkusit pootočit nebo povytáhnout.
Stejně tak se dá použít horkovzdušná pistole. Tam proudící horký vzduch bude ohřívat i dlažbu a je tam riziko, že může prasknout.
Další možnost je nabrousit si nějak vrták a opačnými otáčkami vrtačky šroub zahřát a těmi opačnými otáčkami ho zkusit i vyšroubovat.
A když to nijak nepůjde, tak asi zvětšit otvor v dlažbě kolem šroubů, tak aby šly chytit a vytočit. Ale to je úplně poslední varianta.
asd1
Plech s dírou a jde i hořák. Páječka a kapka cínu na šroub bude mít lepší přenos tepla. Ohřát a vytáhnout kleštěma.
Přivařit matku a vyndat za ní je asi nejrychlejší (opět dlažbu chránit deskou s dírou)
Přátelé, moc děkuji za rady, vzal jsem vrtaky od nejmenšího po větší a odvrtaval po kouskách kraje hmozdinek, pak nahřál torzo šroubku a podařilo se vyšrubovat ven. Díky moc
Tyto situace doma znám. Napřed se navařuje, zahřívá, promazává, hledají se speciální kleště. Pak se to ulomí ještě o kousek níž a začne se odvrtávat nebo navrtávat jinde. Být vámi, tak pokusy o vytažení shnilých vrutů vzdám předem a rovnou začnu navrtáním nových
Já jsem použil trubku železnou Ø 10 x 1 mm. Povrch jsem zbrousil na Ø 9,5mm v délce asi 9 cm. Na konci zbroušené trubky vypiloval zuby jako u pily. Dal do vrtačky, nasadil na zalomený šroub v hmoždince a vavrtal jsem tu hmoždinku v pohodě ven i se šroubem. To pro další, co by to chtěli dělat nebo se pokusit vyndat šrouby ven. Zvlášť když je to WC s odvodem do podlahy. Vyvrtat díry jinde tam moc nejde. Musí použít ty samý.
slon
Koukám jak blázen, ale vidím jen wc mísu se zadním vývodem a do podlahy nikde.
asd1
Si to přečti ještě jednou a pomalu, snad ti docvakne ta pátá věta...
aaa
Slone- já to psal pro ty, co by měli vývod do podlahy. Já jsem to wc musel umístit stejně právě pro ten odpad. Stranou to dát nešlo - malá místnost. Tak jsem si to vymyslel, jak to udělat. Odvrtávání jsem taky zkoušel, ale moc to nešlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.