Ahoj vespolek. Musim prevezt novou lednici. Muj dotaz zni. Muze se vest vzhuru nohama nebo jen nastojato? Hledal jsem na internetu a vsude pisou neco jineho. Jednalo by se asi o hodinovy prevoz. Dekuji za rady a doufam ze nevadi ze jsem to dal sem.
Pokud nejde na stojáka, tak normálně položit na záda. Po opětovném postavení nezapínat a nechat minimálně tak 6 hodit sednout olej. Nejlépe v teple, řídký olej rychleji steče.
asd1
jj. naležato na zádech, po postavení nechat půl dne odstát. Vyzkoušeno na více kusech.
Vzhůru nohama fakt ne (učitelka převodu myšlenek na papír jásá)
Muze se vest vzhuru nohama nebo jen nastojato To jsem nepochopil, jak jí chcete převézt.
Osobně již mnohokrát jsem vezl lednici na závody v Octávii, položenou na boku. Přijedu, vyndám z auta a ihned zapínám, na nic nečekám. Hned do ní dám potřebné nápoje na chlazení. Vrátím se zpět, opět lednici naležato převezenou ihned postavím, naplním a opět chladí.
Ale když jí necháte stát několik hodin, jak někteří radí, tak se taky nic nestane, olej steče za pár minut...
Otočit ledničku o 180°? To nedává smysl a hlavně se to ani nesmí - olej by natekl do kondenzátoru a těžko by se vracel zpět do kompresoru. Určitě nepokládat na ležato. Max tak na 70°. Lednice se správně smí převážet jen, jak stojí normálně... Po převozu počkat aspoň pár hodin před zapnutím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.