Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hybridní jednofázový měnič

Od: joska odpovědí: 2 změna:
Poradí někdo jaký 48v měnič za rozumnou cenu koupit.Na kterém se dají úplně bez problémů vypnout pretoky do veřejné sítě?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gg*
hodnocení

2x
Úplně vypnout pretoky. To asi spolehlivě jedině v ostrovním režimu.
mll

Podle mě "vypnutí" přetoků je jednoduchý úkol. V nejvyšší smyčce je prostě řízený na nulový činný výkon ze sítě. A to buď dá - ze sítě nepoteče nic, nebo nedá a ze sítě poteče to, co chybí. (Nižší smyčky by pak byly řízení výkonu měniče a případně proudu). Takový měnič by musel mít informaci o proudu sítě, tedy dva proudové snímače navíc (kromě snímačů proudu měniče).

Zabývám se řízením měničů mnoho let, ale přesně stejný problém jsem ještě neřešil (už jsem řešil řízení měniče jiným proudem, než jeho vlastním, to je třeba případ aktivních filtrů rušení). Tématům typu Isladning detection a souvisejícím se úspěšně vyhybám, ale jednou mě to stejně nemine.

Chápu, že moje teoretické kecy tazateli nepomůžou, nejsem schopný odkázat na konkrétní typ měniče, ale nepřijde mi nijak těžké to vyrobit (lépe řečeno naprogramovat, to je žáležitost sw), takže něco takového existovat musí. Obzvlášť protože to je celkem častý požadavek poslední roky i u maloodběratelů, dřív se to řešilo třeba u trakce, že lokomotivy sice můžou rekuperovat, ale tu elektriku nejde vracet do sítě, protože ji nikdo nechce (a oni by za nevyžádanou dodávku (tj. přetoky) platili pokutu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]