Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena betonu do základové desky

Od: zdenda013 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, mám dotaz v rozpočtu mi počítají betonovou desku - dům velký 12,5m x 7,5m a zádveří 2x3m

nezdá se mi cena betonu za m3 prý je to cena i za dopravu a pumpu, (počítají 2 auta 8 a 6 kubíků)

NESEDÍ MI CENA

273313711 Základové desky z betonu tř. C 20/25 13,620 m3 5 885,00 Kč za m3 - cena celkem 80 153,70
Základy z betonu prostého desky z betonu kamenem neprokládaného tř. C 20/25

cena za bednění - dali okolo jen 1 prkno šířky 15cm a vypočetli mi (prý opět že je to i za práci) - je to normální cena mě to hlavně vychází 6,6 m2

NESEDÍ MI MNOŽSTVÍ ANI CENA

273351121 Zřízení bednění základových desek 19,700m2 616,00 Kč za m2 cena celkem 12 135,20

273351122Odstranění bednění základových desek 19,700m2 151,80 za m2 cena celkem 2 990,46

NESEDÍ MI MNOŽSTVÍ a nevím když je napsáno prokládané kamenem jestli to jsou ty kameny co jsou už zamíchány v betonu nebo nějaké velké, aby se ušetřil beton. - dům je velký 12,5m x 7,5m a zádveří 2x3m základy kopali 60cm hloubku

Základové pásy prokládané kamenem z betonu tř. C 16/20 34,680m3 3 465,00 za m3 cena celkem 120 166,20 -

Vkládám celý rozpočet - myslím, že mě dost obrali, ale teď nevím jak se bránit. Mám fotky z celého procesu výstavby. Nevím zda mi musí na mou žádost doložit kolik čeho opravdu použili, a pokud udělali chybu jako že základy kopali nejdříve 80 cm a pak to zahazovali mohou chtít po mě, abych platila.

Děkuji za rady a pomoc

0007 - Novostavba rodinného domu v Nýrsku.xlsx40.46 kB

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

No asi takto...někdo tě tu chce vzít dobře na hůl...

1) Odkopávky nezazapažené...tam má být cena někde kolem 200,-/m3 když přeženu

2) Přemístění výkopku 50-500m ...tam se ceny pohybují od 65-100,-/m3

3) Drenáže...budiž, protože to je včetně výkopku

4) Podsyp pod základové konstrukce... tady tě dobře drhne...za ani ne půlku jednotkové ceny to musí udělat včetně toho kameniva, který tam má jako samostatnou položku za 8700,-

5) Základová deska z betonu... tady taky zkouší...ceníková cena této práce je cca 4000,-/m3 a to počítejme, že ten kdo to dělá má vždycky slevu. Takže po slevě se tato položka prodává cca za 3200,-/m3

Co se týče té informace o autech...Ano 14m3 jsou 2 míchačky...malá a velká...To jestli je potřeba pumpa nedokážu řict, protože nevidím projekt, nicméně pokud dokáže míchačka najet až ke stavbě přímo k desce tak, žádná pumpa není třeba a může to tam lít přímo z mixu...pak se to jen hráběma roztahá...Kdyby náhodou ta pumpa byla potřeba tak stojí cca 1500,-/hod a tu jednu 8m3 míchačku musí vypumpovat do desky za cca 0,5hodiny...

6) Bednění a odbednění desky...ceny jsou v relaci..OK

7) kari sítě... nevím kde přišly na m2, tady ta položka se počítá v tunách...ale ok...je to v relaci

8) základové pasy z betonu...je to ještě v relaci...

9) kamenivo viz. položka podsyp

10) Trubka bude těžko průměr 355x32,2 tam bude nějakej xix, ale cenově by to odpovídalo...

11) Nevím co chcou na těchto věcech když tam mají marži jak prase ještě přemisťovat za 36tis...tohle bych jim nedal...

12) Stejně tak nevím na co chtějí geodeta na základovou desku. Tohle si dělá každej zhotovitel sám a má to v ceně práce...a jestli ten stavbyvedoucí prováděcí firmy není schopný si vyměřit nivelákem 4 body na obdelníkové desce, tak to už svědčí o jeho kvalitách...

Mnou uvedené ceny jsou bez DPH!

Když někdo umí, je třeba ho pochválit.

Chválím Vás, MISTŘE.

krtek6

Milan: díky...ale nejsem "mistr"...já vždycky tvrdím, že jsem "věštec":-D;)

jja
Bod 5) A ty jsi i věštec? Někdo musí tu pumpu přivést, umýt, odvézt, to se asi nepočítá jenom ten čas, kdy pumpuje, třeba ta pumpa v půjčovně se pronajímá na celý den, co my víme? Rozpočet jsem nečetl…
Každopádně mám za to, že ceny se sjednávají předem, a pokud se snaží zhotovitel naúčtovat něco extra, tak to musí doložit. Pokud se ceny předem nesjednali, nebo nevíme vůbec jakou formu si sjednali, tak pak se může člověk při placení - vyučtování handrkovat…
Tazatelka se ptá na věci, které se má zeptat zhotovitele, předně my netušíme, co si sjednala za podmínky… takže to je dobré vaření z vody.
Cena obvyklá za práci v Praze, a v Chomutově může býtnásobně odlišná

Věštce neznám, Vás taky ne , ale vím, že v tomto jste MISTR, navíc velmi ochotný. Stejně jako pan ...

jja
Reaguji na “ pumpa byla potřeba tak stojí cca 1500,-/hod a tu jednu 8m3 míchačku musí vypumpovat do desky za cca 0,5hodiny “
Jak můžeme vědět, kolik času na tu pumpu a kolik peněz na tu pumpu musel zhotovitel vynaložit? když by jsi třeba musel někde půjčit, přivést, odvézt… takovém případě na místě požádat o doložení takového nákladů, pokud je nějaký citelný
krtek6

@jja:

ach jo...zas další takovej...

a) Pumpu přiveze, odveze a potom si aj umyje betonárka zároveň s tím mixem..cena za pumpu je daná ceníkem stejně jako cena betonu samotného a dalších příplatků...např. zimní...

b) ty si měj za to, že se ceny sjednávají předem, já ti jen říkám, že dokud nezaplatí, může se hádat o čem chce. Nepředpokládám, že má nějakou smlouvu a pokud ano, tak to bude takovej ten nic neříkající cár papíru.

c) tazazetla se může ptát koho chce, zhotovitel ji stejně bude tahat za fusakli, protože tomu na rozdíl ode mě nerozumí...stejně jako ty...

d) Jak můžeme vědět kolik času potřebuje na pumpu? Jsou na to tabulky a normy...jenom blázen by zdržoval

e) prosím nehádej se...docela obstojně mě tato práce živí a i když je letos méně zakázek...tak nějakou tu miliardu jsem už nacenil...

asd1
hodnocení

0x

Rozměry máš v projektu = objem. Ceny betonu a dopravy ověříš v betonárce, ovšem za kolik ti ho prodali řemeslníci záleží na smlouvě muzi nima a tebou.

Rozměry bednění - reklamuj, ukaž tvůj výpočet s fotkou a oni ať doloží že bylo půl metru vysoký...

Prokládaný kamenem = hážou se šutry do betonu

Vykopat moc a pak zahazovat je jejich problém.

jja
hodnocení

0x
Cena je smluvní, takže to co sis mluvíte, to bude platit, vyjednávat o ceně můžeš předtím, než se dílo udělá…
Cenu betonu můžeš ověřit betonář C, doprava, manipulace, z práce, marže, to je zase jiná věc.
Pokud jde o to, jestli odkopali zbytečně moc, no tak je nutno i posoudit, jaká je zemina, jestli to je písková, nebo je to jílovitá, a jenom lajdácky bagrovali. ty nemáš do zora, případně rozpočet předem?
jja
Ale pokud někde zanedbáváš výše uvedené, tak samozřejmě ty neseriózních firmy to na tebe zkusí, od toho máš snad SDI, aby za tebe kopal, pokud tomu nerozumíš…
krtek6

O ceně může vyjednávat kdykoliv...má na to jako ten co platí právo..to je taková poučka z praxe...dokud nezaplatil..."tahá za delší konec lana"

jja
To samozřejmě ano, ale těžko lze vyjednávat o něčem, co bylo sjednáno předem. bez znalosti smlouvy těžko můžeme soudit.
Leda že se dohodli na tom, že vyúčtování bude podle obvyklých cen :) pak bys musel vědět, v jaké lokalitě jako jsou jaké obvyklé ceny, a sportovat by šlo pouze účtování něčeho, co nebylo provedeno, nebo se pletu?
krtek6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]