Nejste přihlášen/a.
Chystám se stavět dřevěný zahradní domek 3x4m na betonových patkách konstukce jako na foto. Je lepší posadit základový rám přímo na patky, nebo lze použít ocelové stavitelné patky (foto)? Sy stavitelné patky mi příjdou lepší na srovnání výšky, 12 patek do roviny asi nedám a taky z hlediska vlhkosti od země. Nevím ale jestli to nebude stabilnější a trvalejší, když rám položím přímo na patky, hlavně tam, kde se budou spojovat hranoly a budou se dělat platy a frézování, tam je podle mě lepší, když to celé bude ležet na betonu. Dále jak vysoko má být základový rám nad terénem? Chatka bude sloužít jako sklad nářadí, kol, atd. Max malinká dílnička. žádné extra zatížení.
No jde o to, že jsem ty betonové patky vybetonoval již na výšku při použití patek (tj. cca 10 cm níž). Znovu jsem si ale projížděl fotky a návody a příjde mi, že minimálně tam kde se budou spojovat hranoly, je lepší, když to bude ležet celé pološe, protože patka by podpírala jen plat, tj polovinu tlošťky z každého hranolu. To znamená, že řeším, zda ty patky dobetonovat (samozřejmě spojit roxory se stávající patkou)
samozřejmě by tam byla ipa a i trám bych klidně zespod natřel asfaltovým lakem. Dřevostavby se tak dělají, když jsou přímo na desku přece.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.