Na tento starý dům naběhl neodborník a než jsem ho stihl vyhodit napáchal škodu na pravé klenbě nad oknem. Obě okna chci měnit (to zvládnu sám ale bojím se té klenby). Co s tím?
Jen doplnění k maltě . Vzhledem že se dnes používají suché maltové směsi, tak na toto výhradně zdicí -třeba Cemix 1310 nebo Webermix 10MPa (tyto jsme nejvíce používali)
Milane -neztnám roto jsem dal dovětek, že tyto jsme používali nejvíce. A zrovna totu co jste napsal ujsem ještě u nás ani neviděl. Viiz pár dalších jako třeba zde občas zminované jiné směsi .
Což pod překladem-ale co potom, až to dozdí udělá onen překlad?! půjde k zemi a v lepším případu jen překlad s nadezděním a klenbička zůstane-on je celý jaksi v "luftě" , z pohledu na straně vlovo není žádné uložení a vprovo pokud je takjen pár centíků-v totmo přípúadu je úplně zbytečný. To podepření už je pak jen formalitka!
tazatel než začnete , tak oslovte pár dalších Zedníků (ne "nejlepšího zedníka" v okrese JH formátu p.Dojče ) a pokračovat začněte až po konzultaci s nimi, pokud možno na místě a dejte na jejich rady.
Díky chlapi. O tom že je to špatně vím, řeším co s tím. Zedník nejsem ale nebojím se toho, takže poprosím o polopatický návod a nebo rovnou doporučení nesahej na to a pozvi si… Měl by někdo zájem? Kraj Vysočina Jihlavsko lepší foto teď nemám
Bude se to celé rekonstruovat, okna měnit, nesejde na tom zda klenba nebo do rovna není to památkové a ani to tak v jiných částech domku nevypadá. Zeď je hlavní průčelí domku cca 50cm hned u vytížené silnice. Ještě posílám fotku levého okna jak je originál než na to sáhli - je tam klenba a pod rovné dřevo. Už jsem skoro rozhodnutý že to sám dělat nebudu strašíte mě, mám to nějak zajistit než někoho seženu? Jak? Díky
Uz dva radci se ptali,uda klenbu zachovat.Zadna reakce majitelendomu... Mne se ta klenba stejne nelibi,dost maly polomer oblouku,navic je pomerne uzka. Zednicka prace nic moc. Zameril bych se na zjisteni stavu zakladu,krovu... Pustte na to buldozer prosim.dekuji
Driv jsem bral stare domy jako romantiku. Problem je, kdyz to lidi koupi a cpou tam postupy jak u novostaveb a delniky,co nejsou remeslnici,jen aby usetrili. Ano,novostavba se da taky zkazit.
Jestli vidim dobre,tak stejne jsou ty klenby moc UZKE, asi tam puvodne byla nejaka uzsi okna,takhle ty klenby moc nefunguji,nemaji se o co zaprit na jejich patach(koncich). Ano,sehnal bych dobryho zednika. Hlwvne toho, s kym se domluvite cesky a dokaze vysvetlit co a jak by udelal a rict,jak vubec klenba funguje,tim potvrdi,ze aspon vi,co dela...ma zkusenost z ruznych staveb. Nesetrete na remeslnicich!.!.! Zamerne nepisu slovo delnik,ten casto jen dela. Remeslnik je ten, kdo ovlada remeslo. Udela jednou a poradne. doplněno 26.09.23 20:11: Navic jsou klenby moc vodorovne...
Chce to poradne cist odpovedi kdyz uz si teda da nekdo praci odpovedet
mb*
Bobane tvoje odpověď typu “pusť na to buldozer” je asi tak přínosná jako “zítra vyjde slunce”. Zbytečný čas prosím ty už neodpovídej. Zatím nejlepší odpověď se mi zdála ta první - jasné a polopatě co je třeba udělat. Detailní fotky přidávám na požadavek. Kdo k tomu mate něco věcného prosím sem s tím. Klenby i za mě nejsou povedené netrvám na nich a rozměry oken mohu upravit (užší vyšší) jen bych rád věděl jak nejlíp na to, co byste doporučili za finální řešení… díky!
mb Dostal jsi tu hromadu odpovědí, zadarmo, všechno tu píšou ve svým volným case Jak je vidět nevyužil jsi je, odborníka zaplatit nechces Takže si to tam domrskej s tou tvou tlupou Ivanů A mně nepoučuj o tom, zda zde budu psát nebo ne, to poučuj svýho čokla nebo senzačního synáčka
bobane napis mi na sebe telefon a já ti vysvětlím jakej jsi ignorant. Nikde jsem nepsal ze na to nepřijde remeslnik ale očividně jsou mezi remeslnikama křupani jako ty co by mě stáhli bez téhle konzultace i z kuze aby mohli pak moje těžce vydělaný peníze někde projebat. Neboj, tobě tu práci nedám ) všem ostatním děkuji za info.
Chtěl jsem dodat detailní fotky jak bylo požadováno. Práce začnou co nevidět doteď jsem řešil jiné věci. Pokud k tomu nic dalšího nemáte, díky a uzavřeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.