Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatepleni vykyre

Od: petr569 odpovědí: 12 změna:

dobry den na zatepleni vykyre puziji z venku osb 1.6 na to nalepim polystyren 8cm ,z vnitrni strany 28cm vaty!

Otzka :cim nalepit polystyren na osb aby tam drzel?mam polystyren pretahnout pres zapeneni okna nabo mam vytvorit pricne spaletu s polystyrenu.? dekuji za odpoved

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Nic nelep z vnitřní strany!Otázka je trochu nesrozumitelná.Jaká je konstrukce vykýře? jen trámky a osb deska?

JABRAKA

ooouuu
hodnocení

0x

Co je vykýř? *nevi*

jabraka*

Všiml jsem si toho také,ale okopíroval jsem tazatele.Už jsem se nechtěl vracet,myslel jsem,že při určité inteligenci to každý pochopí-Takže - Vikýř!

hodnocení

0x

pokud zvolíte 8cm, 1,6cm 28cm, máte problém s rosným bodem pod OSB.

Zevnitř: SDK, parotěska (ale parotěsná) vata10cm, OSB bez péra nebo s otvory, pěna, EPS 15cm, lepidlo, perlinka, lepidlo, penetrace, omítka.

doplněno 20.05.10 13:09:
Na osb nemuzu dat 15cm EPS!protoze na Eps pujde lepidlo
,perlinka,lepidlo,obklad cihelne pasky 2cm .Okno by se zdalo utopene!
Zdálo, ale bylo by to OK, a nehrozilo by poškození deskového matroše Tak dejte 12cm!
OSB provrtejte otvory 5mm ale mockrát...
Konstrukce je s krovu 18cm ,proc mam davat jen 10cm vaty s vnitrni strany?
18 cm ...ale to jsem nevěděl. dejte 18cm a Jutafol AL 170.
petr569
hodnocení

omlouvam se za vykyr!

Konstrukce vikyre je drevena

Na osb nemuzu dat 15cm EPS!protoze na Eps pujde lepidlo ,perlinka,lepidlo,obklad cihelne pasky 2cm .Okno by se zdalo utopene!

Konstrukce je s krovu 18cm ,proc mam davat jen 10cm vaty s vnitrni strany?

standam*

nalepit EPS muzes PUR penou primo k tomu urcenou cena cca 150,- vydatnost 5-8m2

jabraka*
hodnocení

0x

Kvůli rosnému bodu je lépe dát víc zateplovacího materiálu zvenčí.nakonec je tam jen ta OSB deska,ta i mokrá chvíli vydrží.Takže to může při té parotěsce vydržet.Nu a ta nízkoexpanzní pěna je dobré řešení.Na polystyren lepidlo flexi s perlinkou a rovnou ty pásky.

JABRAKA

petr569
hodnocení

Dobry den ,jeste jednou budu otravovat!

prave sadrosi zacali s praci v podkrokach ,tak se jete jednou preptam na spravny postup!

postup s vnitrni strany SDK1.25,rost,hlinikova folie(parotes)vata 10+18cm,osb 1.2 s dirky cca3cm od sebe 0,5mm,lepidlo 10cm Eps,lepidlo-perlinka-lepidlo,cihelny obklad

je vse vporadku? nebo Eps mam dat silnejsi?Jsou dirky nutne?stejne je lepidlo ucpe ne?

dekuji

petr569
10.08.10 15:13
hodnocení

osb 1.6!

Petře, domnívám se, že neotravujete. Dírky neucpete všechny, lepidlo je porezní, OSB deska není, takže si najde případná vlhkost. Je třeba dát EPS tak, aby bylo co nejméně tepelných mostů.

petr569
hodnocení

Tim myslite dat Eps ve dvou vrstvach aby bylo co nejméně tepelných mostů?

Jinak planovany postup je spravny?Nemate zadne namitky?

tím myslím, když "propíchnete" EPS a další vrstvy až dovnitř, aby nebyl izolant jen EPS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]