Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení betonové základové patky

Od: rdimir odpovědí: 6 změna:
Plánuji stavět dřevěnou chatku 3x4 m. Základový rám i pro podlahu na betonových patkách a na to stojky a střecha. Původně jsem chtěl použit stavitelné patky pilíře, ale asi by bylo lepší, kdyb ten rám ležel přímo na těch patkách kvůli přeplatování v rozích. Dá se nějak ty patky zvýšit, cca o 10 20 cm? Buď propojit roxory a dobetonovat nebo mě napadlo dozdít z betonových dlaždic, přes které by potom šla závitovka ukotvení dřevěného roštu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jaké rozměry mají ty patky? Já bych do patky vyvrtal 4 díry v rozích (možná i jednu na střed), do nich pomocí chemické kotvy vlepil závitovku, na to přidělal kostru z roxorů a dobetonoval.

rdimir
hodnocení

35x35. Jako myslíte takový armokoš? podle mě to zas není třeba. I do té patky jsem nedával nějak extra železa

rdimir
hodnocení

4 roxory 12ky do rohů a nemůže se to hnout

Při tak malém rozměru patek, bych použil pouze dva roxory např. 5cm od sebe někde na prostředku a upevnil chemickou kotvou. Nechal bych je vyčnívat 10cm a propojil bych je napříč kouskem roxoru, nebo bych roxor rovnou ohnul do tvaru sponky ve sponkovačce, což by se obešlo bez svařování. Víc železa bych tam nedával a dobetonoval bych potřebnou výšku.

rdimir
hodnocení

Díky, a do stávající patky kolik? 30 cm nebo 50?

Stačí hloubka tak kolem 10cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]