Nejste přihlášen/a.
Prosím o schema zapojení lustru,má 2hnědé a 1modrý kabel.Ze zdi je černý,modrý,zelenožlutý.Na klasický vypinač.
Děkuji Hájková Miloslava
Zvolajte si elektrikára na zapojenie, Luster sa pripája fázovým vodičom lustru na fázový vodič v strope. To isté je aj s nulovacím a ochranným vodičom. Luster sa nezapája podľa farieb vodičov,lebo sa nedá s určitosťou určiť,že niekto pri zapojení nespravil zámenu farieb vodičov.
Milancukrár,no možno sa tu taký nájde,ktorý vie povedať na diaľku v ktorom vodiči bude na 100 % prúd. Ja by som to vedel,no musel by som byť na mieste. Kto podľa vás by tam mal ísť? Ja naučený amatér alebo elektrikár s vyhláškou.
Proč jiní poradí? Páč asi vědí a umějí poradit.
(Chudáci elektrikáři, když musejí ke všemu běhat. Za jak dlouho přijde, když jim oznámí tento dotaz?)
...Zvolajte si elektrikára na zapojenie, ...podľa farieb vodičov...když jsem nedávno napsal, že barva drátu nevede napětí, to bylo rámusu...
kenav - Vy pamatujete Křižíka ? Tehdy možná takové časy byly. Ani instalace z roku 1932 s opletenými a navoskovanými dráty nemá oba dráty stejné. Jen to na nich po těch létech už není moc vidět
.
Na dialku vam neviem garantovat, ze ten kabel v strope je zapojeny podla normy. Pre istotu odporucam zmerat, kde je faza.
Potom faza = hnede na lustri, oba spojit. Nulak = modra na lustri. Zltozeleny bud nezapojit alebo zapojit, ak je na lustri skrutka so symbolom stromceka. Bez toho to svietit bude, ale bude to nebezpecne.
Mila pani, možno slečna, vážte si svoj život a zdravie...
Za mojej dlhoročnej praxe v obore "elektro", som sa stretol so všeličím.
Na farbičky, by som sa moc nespoliehal, ale hlavne meral...
Iba doplním, farby z lustra nie sú všetky, ak sú 2 obvody,
ak je iba jeden, tak už úplne nie sú v poriadku.
Nechajte to radšej na elektrikára, aj keď to nebude celkom zadarmo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.