Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poprosím o radu,jak prosím rozhýbat zalehlé čerpadlo u domácí vodárny.Vím,že to lze zkoušet hasákem tak dlouho až to povolí.Nemá prosím někdo rychlejší řešení?Vodu jsem do čerpadla již nalil.Děkuji všem.
doplněno 25.09.23 12:58:
Ještě prosím dotaz,nepomohlo by při rozhýbávání povolit šrouby co drží čerpadlo pohromadě?Myslím samozřejmě jenom lehce.Děkuji.
2x
Co si mám představit pod zalehlým čerpadlem?
Pokud je tam něco zrezivělé tak, že s tím nejde otáčet, tak pouhým rozhýbáním se to neopraví. Rez tam zůstane a po rozhýbání a zapnutí čerpadla to vydře do hřídele hluboké drážky nebo se to zadře definitivně.
To je podobné, jako u starých ventilů u radiátorů. Hřídelka ventilu byla zarostlá rzí a pomocí přiměřeně velké síly to šlo rozhýbat. A po rozhýbání začala kolem hřídelky prosakovat voda a zrezivělo to znovu a rychleji.
Takže rozmontovat, najít poškozené místo, to opravit, vyměnit ucpávku, promazat a po složení vyzkoušet funkci čerpadla.
0x
Zdravím,ten odrezovač zkusím,příjde mi to jako nejsnadnější cesta.Co cola,nepomohla by?Děkuji.
0x
Do teď nevíme o jaké čerpadlo se jedná těžko radit.Pokud stalo rok a víc tak ho nerozhybe,pokud bylo měsíc či dva bez vody tak pomůžou sikovky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.