Nejste přihlášen/a.
... velký kucharsky nůž, široká čepel...
Odpověď je nasnadě: široká čepel - větší plocha, která se může zalepit ...
Zkuste užší čepel nebo profilovanou čepel
Méně se nalepí na keramický nůž.
P.S.
halamus v 24.09.23 - 18:36
Železné nože to tak dělají, doporučuji vyměnit nůž za nějaký ocelový. Omýt, potřít olejem, ale pomůže jen na chvíli.
Viděl jste nějaký železný nůž? Vždy jde o ocel - buď uhlíkovou nebo nerez.
Nepochopila jsem, jak to párátko přilepit a konkrétně na jaké místo.
Jednou umřu úplně neinformovaná!
aazdravi.cz má jedny z největších clickbaitů a je plné reklam. Stejně jako třeba autozive.cz nebo autozine.cz ![]()
Železné nože to tak dělají, doporučuji vyměnit nůž za nějaký ocelový.
Omýt, potřít olejem, ale pomůže jen na chvíli.
Zřejmě bylo myšleno nože z uhlíkové oceli (po použití nutno omýt a osušit, jinak reznou) a nože z nerezové oceli.
Efekt "lepení potravin" s materiálem ale nesouvisí. Jde o hladkost čepele.
Abychom si rozuměli tak vždy používejme správnou terminologii.
Železo je železo a je prakticky v technické praxi nepoužitelné. Je křehké , tvrdé a neopracovatelné.
Pro praktické použití se musí železo zkujnit a pak už to neni železo ale ocel. Tedy s čím se setkáváme a používáme je ocel . I ten hřebík a pod.
Mezi železem a ocelí existují také různé druhy litiny, které jsou použitelné.
Zdravím -miro
Omlouvám se p.kejikl, pokud to tak vypadá. K Vašemu příspěvku nic nemám. Co uvádíte je skutečná pravda.
Reagoval jsem na ty příspěvky, které nesprávně používají termíny železo a ocel.
Hezký den -miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.