Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zabránit lepení surovin na bok nože

Od: boban® odpovědí: 18 změna:
Ahoj, mám velký kucharsky nůž, široká čepel.
Blbý je, že se na jeho bok docela silné lepí krajně brambory a jiná zelenina.
Co s tím?

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

vibe2*
hodnocení

5x

... velký kucharsky nůž, široká čepel...

Odpověď je nasnadě: široká čepel - větší plocha, která se může zalepit ...

Zkuste užší čepel nebo profilovanou čepel

damano.cz/...

noze-nuz.com/...

Méně se nalepí na keramický nůž.

P.S.

halamus v 24.09.23 - 18:36
Železné nože to tak dělají, doporučuji vyměnit nůž za nějaký ocelový. Omýt, potřít olejem, ale pomůže jen na chvíli.

Viděl jste nějaký železný nůž? Vždy jde o ocel - buď uhlíkovou nebo nerez.

 

nov
hodnocení

2x

Nemám vyzkoušeno, ale zde se píše:

aazdravi.cz/...

Nepochopila jsem, jak to párátko přilepit a konkrétně na jaké místo. *zed* Jednou umřu úplně neinformovaná!

@babkazov - Klid, já vás takto umřít nenechám :) Nalepila párátko /...

Jak zabránit lepení surovin na bok nože
mimotema

aazdravi.cz má jedny z největších clickbaitů a je plné reklam. Stejně jako třeba autozive.cz nebo autozine.cz *smich*

Jedulko, funguje to? Nestrhne první kousek celé to dílo? :-D

Babi, netuším - jen jsem našla obrázek, abyste viděla, kam lepit :) Ale podle mě je to párátko na pravé straně, ergo s krájeným kusem do styku nepřijde. Nakonec není nic snažšího, než si to vyzkoušet, ne? ;)

 

halamus
hodnocení

0x

Železné nože to tak dělají, doporučuji vyměnit nůž za nějaký ocelový.

Omýt, potřít olejem, ale pomůže jen na chvíli.

24.09.23 21:30
hodnocení

? (! )

Vy máte doma železný nůž, fakt železný? 99,9% Fe? Jak se vám brousí?

hodnocení

@amper
Halamus chtěl asi napsat vyměnit za keramický, nebo nevím...
halamus

To byla lehčí nadsázka.

hodnocení

@halamus
Proč včera prave?

Zřejmě bylo myšleno nože z uhlíkové oceli (po použití nutno omýt a osušit, jinak reznou) a nože z nerezové oceli.
Efekt "lepení potravin" s materiálem ale nesouvisí. Jde o hladkost čepele.

 

 

hodnocení

0x
avatar kejikl

Čím víc hladký, vyleštěný až zrcadlový povrch nože, tím víc se "lepí".

Abychom si rozuměli tak vždy používejme správnou terminologii.

Železo je železo a je prakticky v technické praxi nepoužitelné. Je křehké , tvrdé a neopracovatelné.

Pro praktické použití se musí železo zkujnit a pak už to neni železo ale ocel. Tedy s čím se setkáváme a používáme je ocel . I ten hřebík a pod.

Mezi železem a ocelí existují také různé druhy litiny, které jsou použitelné.

Zdravím -miro

to @miro : Předpokládám, že nereagujete na moji odpověď. ;)

Omlouvám se p.kejikl, pokud to tak vypadá. K Vašemu příspěvku nic nemám. Co uvádíte je skutečná pravda.

Reagoval jsem na ty příspěvky, které nesprávně používají termíny železo a ocel.

Hezký den -miro

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]