Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Šlehačka - výroba

Od: sartorius* odpovědí: 4 změna:

lze vyšlehat horkou šlehačku?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x

pokud vím tak nelze - protože ten tuk v ní by měl být zchlazený i když se uvaří pařížská šlehačka musí se zchladit než se šlehá

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Bílky se šlehávají v horké vodní lázni. Šlehačka, to je spousta tuku, který teplo rozpustí a vzduch se v ní neudrží. Vlastně ani máslo nesmí být rozpuštěné, když ho šleháme s cukrem a postupně pidáváme žloutky. Máslo musí být jen změklé.

 

jenik
hodnocení

0x
Tak to netuším, protože já šlehám schlazenou a plynem, vypustím bombičku a je hotovo :)

 

jenda*
hodnocení

0x

Možná teoreticky, ale nezkoušel jsem to, tož ze sušených bílků a teplého nízkotučného mléka (teplého tak abe neuřivařil bílky), ale jinak se šlehačka v horku rozpusti aňi ztužovač to nedokáže podržet

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]