Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu.Soused na baráku nemá zájem sekat trávu.Už je sto ho pěkná lebeda a mě to přechází do zahrady a obtěžuje nás hmyz,který s to ho lítá.Je možný někam zajít nebo napsat,aby mu to někdo nařídil.Smutný na tom je,že je to v centru města.
Dále bych se chtěl zeptat.On má zděnou zeď na svém vl.pozemku (to znamená,že je majitelem podle katastrálního úřadu)a já jsem o 2 m pod úroveň.Zemina je v úrovni dvou metů (sousedova parcela)se zděným plotem.Je možný,aby mu někdo nařídil zvednutí zděného plotu.
Děkuji Roman
Romane, ten zděný plot bude asi opěrná zeď, která drží pozemek vašeho souseda. Nemyslím si, že je jeho povinností na opěrnou zeď ještě udělat plot. To by přicházelo v úvahu pouze tehdy, pokud by se k vám dostávala domácí zvířata - ale to asi nepřipadá v úvahu vzhledem k výšce opěrné zdi. Musí ji samozřejmě udržovat v takovém stavu, aby vás dole neohrožovala, např. padajícími kameny. Co se týče neposekané zahrady, zkuste se s ním nejprve domluvit. Pokud by nebyla domluva platná, zkuste si na stránkách vašeho obecního/městského úřadu zjistit,
zda tento problém neřeší obecně závazná vyhláška - např. o veřejné zeleni a nebo o veřejném pořádku. A nebo se osobně na úřadě informujte, jak tento problém řešit.
Romane. Souseda k posekání trávy těžko někdo přinutí. Proč by měl zvedat plot? K tomu ho asi taky někdo těžko přinutí.
Problém s neudržovaným pozemkem jsem úspěšně řešil na zdejším MÚ, na odboru životního prostředí. Oni upozornili majitele na nutnost pozemek udržovat v takovém stavu, aby okolí nezpůsoboval problémy. Ten se začal o přerostlý porost starat, protože mu bylo pohrozeno sankcí - konkrétně pokutou.
to: sebod. Zatím žijeme v právním státě! Majitel je povinen se o svůj majetek starat formou řádného správce ... česky: Sekat trávu občas musí. Opět jste mimo. Tazateli - podejte stížnost na majitele na příslušný městský úřad. (mj. nebezpečí požáru v letních měsících, roznášení semen lebedy po okolí a pod.!) Kdyžt tam v létě vlítne nedopalek cigarety je na průšvih zaděláno a navíc v městě.
miramira. Letos v zimě jsme se nastěhovali do domu s velikánskou zahradou. Deset let na tu zahradu nikdo nesáhl. Sousedé s bývalým majitelem nehnuli po dobrém, ani po zlém. Já se taky budu radši koukat na upravený pozemek, ať můj nebo souseda. Ob zahradu bydlí člověk, který má ze zahrady smetiště. Opět s ním nikdo nehne. A takových příkladů je daleko víc. Nejen u nás ve městě.
doplněno 19.05.10 14:21:Závidím Vám, že Vy žijete v právním státě. Já na rozdíl od Vás žiju v České republice! Právo zde platí jen na některé občany. Bohužel většinou na ty slušné.
Proto se radám typu - nahlásit na úřad -musím usmívat. Většinou jestliže s takovým člověkem není rozumná domluva, tak i úřady na něho bývají krátké. Je to smutné, ale je to tak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.