Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonový sklep a spodní voda

Od: radeksiki odpovědí: 14 změna:

Planuji usadit betonový sklep na pozemku s vysokou spodní vodou . Většinou cca 2.3 m v hloubce už se začíná dělat studna. Mám strach , abych při výkopu a následném usazení s tou nádrží rep. sklepem nebyla potiz . Je tady všude jílovité podloží.

Napadlo me podsypat a obsypat sklep sterkem frakci napr. 16-32 a do toho lože umístit drenážní trubky tak , aby tvořily písmeno U . Tj. když přijde vetší dest a mohla by se zvednout voda , aby to mírnilo působení vody na betonovou konstrukci sklepa.

Uvažuji správně, máte někdo zkušenost?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Kam ta voda z drenáže poteče?
radeksiki
hodnocení

Bylo to mysleno tak, ze pokud voda stoupne pujde tou drenazi a snizi se tlak na tu betonovou plochu.

O jakém tlaku je debata?

radeksiki
hodnocení

Dobra otazka, muze tlak te spodni vody na to dno sklepa nejak pohnout nebo poskodit tu betonovou konstrukci? Nebo resim kravinu..

Nebo resim kravinu...

nepoužívám takové sdělení, ale naprosto s Vámi souhlasím.

Pamatujete vodní příkopy kolem hradu?

Aby voda šla drenáží, musí mít kam odtékat. Pokud by tam byla ta drenáž jen tak položená, tak to nemá sebemenší smysl. Vodě je úplně jedno, jestli je ve štěrku, či v drenáži. Tlak dělá pořád stejný.
Aby s tím voda nehnula, musí být váha sklepa větší, nežli je váha vody o objemu sklepa.

hodnocení

2x
Každá drenáž se časem ucpe, dale to bude jen o tom jak kvalitní budou hydroizolace.
radeksiki
hodnocení

Vlhkost ve sklepe mi nevadi, jde mi spise cilene o to, aby ta voda s tim sklepem nemohla hnout, to se preci muze stat, nebo se bojim neopravnene?

Může se to stát, podobně jak u jímek.

hodnocení

2x
Kam to poteče? Je to na rovině, nebo ve svahu? Bude to jen samotný sklep? V takovém případě může být lepší polozapuštěný sklep, než mít podzemní bazén.
Další možností je plastový sklípek.
radeksiki
hodnocení

BUde to v rovine a chtel jsem to pouzit i jako podlahu pro plechovy domek. PLastovy sklep bych mel obavu o poyb te spodni vody, mozna ze resim neco co nastat nemuze a ty tuny betonu se proste nepohnou.

hodnocení

2x

Udělejte to tak, jako když se staví sklep. Pak Vám spodní voda nebude vadit, páč to bude vše dobře izolované.

ladinac123
hodnocení

0x
Pokud bude sklep na zeleninu tak je to jedno a je lepší když tam bude vlhko, jako třeba v mém případě, ze sasypane studny , roxory ve zdi na nich bedýnky aby to nestálo ve vodě a já u žebříku stupínek
Betonový sklep a spodní voda

hodnocení

0x

Kvalitne zhotovit hydroizolaciu, to znamena dalsie opatrenia k tym beznym ako asfaltovy nater. Napr zvarena plastova folia. Drenaz a strk podla miestnych pomerov, cize zhodnotit, ci to ma kam odtekat. Poradte sa s firmou, ktora take veci riesi denne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]