Dobrý den, prosím Vás kolik by stálo nechat si zasekat cca 2m trubek na šířku a 3m na výšku, do zdi? To se jistě nedá odhadnout, ale jenom tak orientačně, jestli někdo řešil něco podobného a případně na koho se obrátit . Zdraví žena amatér, která by chtěla mít hezčí byt a děkuje za rady všem
Odpad a voda je sranda, kterou zvladne skoro kazdy a ani by to moc nestalo. Ten plyn je vetsi problem. Navic tam evidentne vede elektrina, takze najit jinou cestu, vysekat, nebo vyrezat drazky, nove trubky, revize.. SDK predstena vyjde levneji, akorat se zmensi mistnost.
To je tvuj byt? Z tech fotek nejde moc poznat. S vodou se obrat na instalatera, s plynem na plynare a s finalni upravou na zednika. Pripadne zkus hodinoveho manzela. Jen revize na plyn pokud je to plyn, by stala 2000,- Muj odhad celkem: 15-40.000 Kc zalezi kde to je.
ewanie*
Ano můj. Moc děkuji za rady. Ta cena je celkem síla. Takže mě čeká ještě pár let žití v humus bytu a možná zkusím dát ten sadros nějak zatím . Nebo hodím závěs a mám rustikální kuchyň ).
To je celkom lacne, ked uvazite potrebu aspon 3 ludi na viac dni:
1. sekanie
2, plynar
3. murar
Ak je pre vas 40 000 CZK velka suma, rovno na to cele zabudnite, aby to dobre vyzeralo, to bude od pol miliona vyssie za komplet prerabku rozvodov a omietky + malby.
kr
Pokud najde dobrýho hodinovýho manžela, který má svýho revizního technika na plyn, tak by se to dalo za 40 udělat když si sama vymaluje. No ono se to nechtělo ani těm co to tam takhle zpackali, dávat do zdi. Takže Lepší bude našetřit na celkovou rekonstrukci za dalších 20 let Možná by to bylo lepší udělat v podlaze
Spíš dejte foto. Nejde jen o sekání, jde o to, co je to za trubky a co se s nimi bude muset provést.
ewanie*
Fotografie jsem doplnila, děkuji
ewanie*
Jinak tam je odpad, který často zlobí, proto se hodí ho mít venku kvůli čištění. Dále plyn voda a lišta s elektřinou. Je to starý byt a je to strašné. Já jsem sama s dítětem, takže pomalu, ale jistě bych to chtěla mít doma hezčí.
Napriklad plyn ma svoje pravidla a zasekat to by znamenalo aj povolat zvaraca s papiermi na plyn + reviziu alebo instlatera, ktory to prerobi na nejaky moderny system (alpex-gas) a pod. Lacne to nebude a sekanie v tom celom je najmensia polozka, to zvladne aj Vasyl s Dimitrijom aleho Dzunka a Lakatos.
Na vasom mieste uvazujem nad komplexnou rekonstrukciou a doriesenim vsetkych detailov a rozvodov (ak teda mate vela penazi nazvys).
ewanie*
Moc děkuji za rady. Právě peníze navíc momentálně nejsou. Jsem si naivně myslela, že nějaká ta tisícovka to pojistí a ono vůbec.
Na poslednej fotke je asi plyn, ten vedie v hornej casti cez elektro kabel v stene. To by sa muselo pri sekani riesit, dodrzat subehy a krizenie ... Ako pisem, ak nemate peniaze na komplet prerabku, tie rury zanedbany byt nevyriesia.
Myslím, že nejelegantnější (a snad i nejlevnější) řešení je schovat to za sádrokarton. Buď vytvořit předstěnu, nebo jen "kastl". Vypínače se dají vytáhnout. Na odpad se dá vložit čistící kus za dvířka. Jen nevím, za jakých podmínek může být za sádrokartonem plynová trubka (možná větrací mřížky?).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.