Nejste přihlášen/a.
Bylo nám při revizi doporučeno, abychom si dali vyměnit pružnou přípojnou hadici od plynu ke spotřebiči /máme ji více jak 10 let/, ale je v pořádku. Má se toto platit z fondu oprav SVJ nebo si to platí každý majitel bytu sám ze svého?
Na pružné gumové hadici je na přírubě vyraženo datum výroby takže pokud revizák není líný a sporák si odtáhne tak datum zjistí.
Fond oprav sluzi na spolocne zariadenie bytoveho domu, co je akurat stupacka, vsetko za odbockou okrem plynomeru je vase. Nedajte sa popliest tym, ze revizie zabezpecuje zo zakona spravca bytoveho domu, to je len jeho povinnost.
Já jsem byla ve stejné situaci. Vůbec mě nenapadlo, že by mi to mělo družstvo hradit. Zas až taková částka to není, aby mi prudce snížila životní úroveň. Co má co družstvo společného s vašim sporákem, aby opravy byla hrazeny z fondu oprav? Za chvíli by členové družstva chtěli z fondu zaplatit i prostředky na mytí WC. není to na hlavu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.