Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vybrat pisek (do betonu a pro děti na hraní)

Od: tm odpovědí: 8 změna:
Potřebuji poradit. Potřebuji koupit pisek do betonu a zbytek chci nechat dětem na hraní. Jaký vybrat? Budu kupovat na odkazu níže. Maji sterkopisek 0 - 4 Mohelnice a 0 - 2 kopaný písek Vitošov. Podle obrázků mně přijde, že pro děti by se spíš hodil ten Vitošov, ale do betonu spíš ta Mohelnice. Není to ve výsledku jedno, co dám do betonu do ztraceného bednění (bednění jako podpěry pod terasu)? Betoňák s kamínky se dnes už stejně nesežene a všechno mi to připadá jak dřívější malťák...
uhelneskladypetrov.cz/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zjednodušeně - písek do betonu bývá "říční", písek pro děti je lepší "kopaný". Když do betonu použijete ten kopaný, beton se Vám poměrně brzo rozpadne a terasa Vám spadne na hlavu. Pokud dáte dětem říční, děti se sice nerozpadnou, ale nebudou jim pohromadě držet bábovičky.

tm
hodnocení

Mně teda přijde, že aspoň podle foto (první obrázek je ten říční Mohelnice) by z toho i ty bábovky mohly jít... my měli dřív na zahradě hromadu betoňáku s valounky a normálně jsme si s ním hráli...
uhelneskladypetrov.cz/...
asd1

Na mořský pláži taky neni kopanej a jak z toho jdou stavět hrady *smich*

Ber říční a správně je beton písek + šutry, takže + kačírek těch 10-20mm, do bedňáků možná ten jemnější.. Ne moc řídken a zavibrovat... Pak to bude jak bunkr a vnoučata tě při bourání budou proklínat *smich*

re4zon
hodnocení

0x
Betonak jsem do piskoviste dal a babovicky z nej jdou taky. A dite neni tak spinave, neni v nem skoro zadny jil.

hodnocení

0x

Kopaný - praný(propláchnutý)

Poměr: cement/kopaný písek/ ostrý štěrk Chrtníky u Pardubic : 1/4/4

Použito na venkovní chodníky před 35. lety.

Opravdu se nerozpadl :)

hodnocení

0x

Vo Vašom prípade by som zobral ten betoňák a odobral ho aj do pieskoviska. Kamienky deťom, aspoň čo poznám, nevadia. Aspoň majú čo preosievať.

Je pravda, že kopaný síce drží bábovičky o niečo lepšie, ale s praným to ide taktiež. Na druhej strane, od kopáku bude harant tak zasr**ý, že ho môžete strčiť do práčky aj s oblečením, a nie vždy to pustí.

Vôbec najlepší piesok do pieskoviska som kúpil, keď som kedysi potreboval v nedeľu naplniť malé pieskovisko. Bol balený v 25 kg plastových obalov dovezený odniekiaľ z Poľska. Bol skôr jemný (0-1 mm?), pomerne svetlý, dobre sa s ním deťom hralo. Následne stačilo mierne rukou oprášiť tepláčky a vyklepali ste ich do čista. Výrobcu si nepamätám, Google neporadil...

Nedávno som ešte dokupoval jedno vrecko. Tam ale bol obyčajný predražený kopák.

tm
hodnocení

Objednal jsem betoňák. Nakonec to bylo jednoduché - jiný nebyl.

hodnocení

0x

Je beton a beton .JIné složení bude pro konstrukční beton a jiný jen pro potěry.

Na pískoviště bych dle Vašeho odkazu ten kopaný písek 0-2 a na beton do ZB štěrkopísek , měla by stačit frakce 4-8 max 11-22

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]