Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám 15 let zateplení přístavku bez fasády. Teď bych to chtěla dotáhnout.
Je potřeba prý nová perlinka + znovu přetáhnout lepidlem (sem tam díra od ptáků) + fasáda.
Pán mi ještě důrazně doporučoval takové to okamínkování u země.
Je to do 35m2 a cenu si řekl 38tis bez dokladu.
To snad není reálná cena nebo ano?
Souhlasim, na takovej štěk a ještě za slušnou cenu jí řemeslník nepůjde, to leda nějaký student si to vezme jako brigádu..
Věřim že si to udělají svépomocí.. Rozpis materiálu jim už udělal Krtek skouknou videa jak se to dělá, cvičně natahnou někde kde to nebude vidět a půjde to, nebo jít někam dělat přidavače omrknout postup něco si zkusit a ještě si tam vydělat = oslovit zedníky že potřebuje prachy jestli nechtěj pomocníka na den..
Perlinku zásadně Vertex, možná půjčit lešení nebo kozy + fošnu, ale jde to i ze žebříku nebo štaflí..
tak záleží co tam bude dělat...jestli jen přetahovat lepidlem s perlinkou...tak to je cca 200,-/m2 a marmolit určitě nebude přes celou plochu, ale max tak metr výšky od země...a kýbl marmolitu nebo fasádní omítky stojí obecně cca 1500,- /25kg a uděláš z toho 10m2...natažení tak 200-300,-/m2 ..lešení nevím jestli potřebuje...
říkal, že tam musí dát nějaké lepší lepidlo, že je 2x ta drahé než nějaké klasické..
Nejhorší je, že netuším, jestli to je opravdu nutné nebo mě jen tahá za nos.
Ceny, které jsi mi uvedl jsou jen za matros - předpokládám. Za práci se bere kolik...? 100% navíc?
Baumit Duocontact baumit.cz/... žádný speciální to není...běžně dostupný a cenově normální
a samozřejmě, že to jde normálním...jen on zas dělá machra...proč by to nešlo?
slunce,
Asi je zaměřen na něco jiného, ale pamatuji desítky let toto lepidlo, vyráběné na stejném místě v Chrudimi, od doby firmy Price Color.
Jedno z nejlepších a nejpoužívanějších lepidel.
To staré lepidlo drží, ale když se do toho ďoubne prstem, tak popraská, perlinka jde protrhnout.. prostě 15 let deště
Proto si myslím, že tam chce dát to dražší.
Jak se počítá cena za práci? je odvozena od metrů? na metry mi to vychází (i s tím dražším lepidlem) cca 500kč/m2
ale to, že je dražší neznamená, že je lepší...
spotřeba lepidla 4kg/m2/stěrkování a lepení...tzn z jednoho pytle o 25kg udělá cca 6,25m2 ... 35m2 celkové plochy : 6,25m2 = 5,6pytle...tzn.. 6 max 7 pytlů lepidla potřebuje na celou zakázku... 7 pytlů x 200,- za pytel to máme bratru 1400,-...
35m2 fasádní omítky... 10m2 z 25kg kýble... tzn... 3x25 kýblů x 1500,- = 4500,- za fasádní omítku nebo marmolit..
perlinka už tam je...není důvod dávat další celoplošně max tak vyspravit lokálně...ale ať nežeru...role 50m2 perlinky stojí cca 1700,- a ještě vám 15m2 zbyde...takže...
materiál... 1400+4500+1700= 7600,- + nějaká jeho přirážka 10-15% = cca 8500,-
montáž... perlinka + lepidlo 35x 150,-/m2 = 5250,-
montáž omítka... 35x 200,-/m2 = 7000,-
suma sumárum... 8500+7000= 15500,- za celou akci...
jak říkám..lešení nevím jestli je potřeba...voda je vaše, nářadí jeho...doprava...symbolicky 500,-
logicky nám tedy vychází, že zedník chce klasicky odrbat zákazníka o víc jak 100%
práce je to na 2 dopoledne... první den tahá lepidlo s perlinkou...druhej den tahá barvu...
jo ještě jsem zapomněl na penetraci pod omítku... 2kg x po 100,- a nějaká montáž po 30,-
Tímhle jsi mi hodně pomohl! Moc díky!
Takže ho neberu a vypisuji velké výběrové řízení
BTW - pokud tu jste někdo šikovný z libereckého kraje - ozvěte se!
Za levno by bylo za práci ne 12 ale polovina, tj. 6k (3k za den práce).
Řemeslníci jen zneužívaj že jich je málo tak diktujou, lidi jim to dávaj tak proč ne... Nebo se mu to nechtělo dělat tak nasadil cenu aby to dělat nemusel a když už tak za 15k za den
leger: Teď bych si taky nafackovala, ale živila jsem sebe, dítě, barák, rozjetou hypotéku z rodičáku.. Fakt by to tehdy byl velký risk se ještě víc zadlužit
A tak mě napadlo - je to hodně odborná práce nebo jsme schopní to okoukat na youtube a zvládnout?
Nic těžkýho to neni a zvládne to i cvičená vopice.. Neboj se toho. Dá se obětovat pytel lepidla a kus perlinky a nacvičit a až pak jít načisto na svý
Perlinku pokud je zteřelá tak celoplošně novou, penetrace není nutná stačí navlhčit aby lepidlo neschlo hned za rajblíkem..
Videa na YT napoví
V tomto bych věřil p.Krtkovi a navíc ceny řemeslníků jsou různé-někdy když vidím práci a resp pak sumu za danou věc,jakoby svých kolegů zedníků, tak brečím! Ti poctiví většinou nemají čas co mají práce a ti horší pak skášou sem a tam dokud je lidé budou na práci brát, než se rozkřikne jejich fušeřina!
Např ve čt. jedu ke kamarádovu zeti vyměřit a spočítat množství potěru na opravu po rádobi taky zedníkovi-výška asi od oka-cna jedně straně odhadem o 3cm nižší než mělo být na druhé straně pak i 8cm i očima bez měření je vidět jak je celá ve spádu a křivá! Naštěstí je potřeba vyšší čistá takže to jde bez bourání opravit!
Rada pro tazatele-oslovit vícero řemeslníků a navíc prověřit jak je kdo kvalitní!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.