Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme nově zatěsněné vnitřní křídla silikonovým těsněním... Plánujeme vyměnit jednoduchá skla za dvojskla...Na internetu se uvádí že se dávají do venkoních křídel... truhlář/firma na dvojskla/ ale tvrdí, že se dvojskla dávají do vnitřních oken. Nevím co je správně..nechci udělat chybu.
děkuji moc za radu.P.
Dvojsklo jsem viděl vždy na těch venkovních křídlech. Osobně bych zauvažoval o plastových oknech s trojitým těsněním a trojsklem, lépe se udržují, ovládají, je u nich možnost mikroventilace, "vyklápěcí" ventilace, sítě do oken-ovšem cena je vyšší, ale trošku se tím uspoří na energiích..
Jenyku, já to čtu tak, že pan Olinl sděluje, že nová okna jsou dražší, jak navrhovaná oprava. Páč pan Olinl ví, že špaletová nová okna budou dražší, jak plastová...
kryl: Podle tohoto Klady a zápory rů/... se do špaletových i kastlových oken dávají dvojskla na vnitřní okna, nenašel jsem vysvětlení.. jenyk-spíš sem chtěl napsat, že je to dražší záležitost než renovace starých oken.
U špaletových oken bych pochopil to dvojsklo u vnitřního křídla z důvodu "bezpečnosti", tam se vnější okno otvírá ven např. do ulice a to dvojsklo něco váží(dle velikosti) a dřevěný rám nemusí být ve spojích dokonalý. U kastlových mi to dvojsklo na vnitřním křídle nedává smysl.
Jako šnytlik a pažitka.
Špaletová okna mají mezi jednotlivými rámy křídel špaletu, buď dřevěnou, nebo cihlovou.
Já měl na baráku jak dřevěné, tak cihlové špalety. Ale rekonstrukce byla před válkou, cihlová špaleta, pak některá v roce 1964 dřevěná špaleta.
Mám to na chalupě,špaletové okna,dřevo výborný stav,zafrézované silikonové těsnění,dvojsklo tehdy s nejlepším odporem,nebo izolací dali na venkovní okna.V létě mám vnitřní křídla otevřené furt,v zimě vše zavřené.Nic se nepotí,nerosí.Mám to asi 20 let.Došli, vyřízli sklo,nějak utěsnili a vsadili to dvojsklo.Efekt hned lepší tepelná pohoda,odstranil se hluk zvenku.Nic se nebouralo,výměna na počkání/5 oken/.Rámy jsou zakryty tím plastem z okna z 50%.Úsporu neřeším,jen pohodu a to bylo ihned.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.