Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle šamotová deska?

Od: lubos123* odpovědí: 9 změna:
9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tipujem na pálenu hlinu.

hodnocení

1x

Chcete-li vidět šamotovou desku, tak prosím zde:

Vyrobeno blahé paměti v ZKZ Horní Bříza.

Je tohle šamotová deska? #3

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, řekl bych, že to šamot není - zdá se to být hodně slabé a šamot by asi praskl (je docela křehký). Odkud to pochází? Kde to bylo dříve? Vypadá to jako běžná koupelnová dlaždice/obklad. Zdravím!
doplněno 17.09.23 11:41: Dobře. Je to větší rozměr, než jsem si myslel. Já jsem šamot viděl jen hrubý/nehlazeny. Toto bude podlahová dlaždice, ale nebude zřejmě ze šamotu.

lubos123*
hodnocení

našel jsem je ve stodole, tlouštka 16mm, rozměr 20x20 hmotnost 0.8kg

hodnocení

0x

Podla tabuliek : Hustota [kg.m-3]

Cihla, šamotová 2403 Šamot 1362

Vy udavate 1.6 cm x 20 x 20 cm , zo samotu by to malo 0.87 kg, zhruba to sedi s vasim udajom

lubos123*
hodnocení

ano hmotnost je 0.86kg lze použít jako šamot do krbových kamen?

Skočit na otázku
Vložit novou otázku

lubos123*
hodnocení

ano hmotnost je 0.86kg lze použít jako šamot do krbových kamen?

ben®
lubos123 - pokud to budou falešná kamna a jenom na ozdobu, tak klidně. Jenom v nich nesmíte zatopit, protože to šamot není.

hodnocení

0x

U nás se tomu říkalo půdovky.jak napovídá název,dělaly se z nich podlahy na půdách nad izolační vrstvou ze směsi jílu a plev

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]